25 °C

Христо Вълчев пита кмета за водоем до Буково

Чрез председателя на Общинския съвет, общинският съветник от групата ГЕРБ Христо Вълчев е внесъл питане до кмета на община Първомай, Ангел Папазов. То се отнася до водоема Пилашево-2, намиращ се в местността „МАРИНКАТА”, землище на с. Буково.

В него се казва:

„Отдаването под наем на този водоем предизвика силно безпокойство сред местното население, изразено в подписка, съдържаща имената и подписите на 84 жители на с. Буково и докладна записка от кмета на кметство Буково, отправена до кмета на Община Първомай. Хората изразяват опасенията си, че експлоатацията на водоема от наемателя ще се отрази негативно на техния поминък, тъй като този водоем е единственият източник на вода за водопой на повече от 300 животни.“

Вълчев обръща внимание на документ от 11.10.2016 година, с който кметът на общината потвърждава, че „операторът се задължава да не замърсява водата и да следи за опазване на околната среда, както и за екологичното и рационално използване на водния ресурс”.

Тъй като това изискване, според населението, не се спазва, председателят на групата общински съветници от ПП ГЕРБ поставя следните въпроси:

1.Проведена ли е процедура за избор на оператор, има ли сключен договор за наем и кой е наемателят?

2.Известно ли Ви е, че въпреки протеста на населението наемателят е източил изцяло водата от водоема?

3.Констатирано ли е това нарушение по съответния ред, наложени ли са санкции и принудителни административни мерки, включително прекратяване на договора за наем?

4.Какви мерки са предприети за осигуряване на вода за животните и възстановяване на екологичното равновесие в района на източения водоем?

5. По какъв начин общинската администрация упражнява контрол за спазването на сключените договори и нормативните актове от наемателите на общинските язовири и водоеми?

Тъй като до провеждането на редовната сесия са останали по- малко от 5-те регламентирани дни за отговор, кметът Папазов може да отложи отговора си за заседанието през януари.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Дя
  Дядо Коледа
  10 -18
  14:04, 23 дек 2016
  Много важно питане няма що! Преди коледа питане... Виж коментара
  • Ко
   КОЙ
   14 -4
   16:49, 23 дек 2016
   Дядо Коледа, ти да не си Дядо Наемател?
 • 2
  Аз
  Аз каскадьора
  11 -1
  16:02, 23 дек 2016
  Чакам с дни и няма отразяване все още на катастрофата която поради заспиване е направил драгойновския кмет Митето или Димитър.
 • 3
  Ча
  чана Гина
  9 -1
  21:23, 23 дек 2016
  Ам чи то в пърумайско е така, чада мои!Кой какото е награбил макар да е под наем и за временно,го счита вече за своя собственост и разполага с него както си прецени,експлоатира го жестоко и хич не му пука какво ще остане след него!Е, тва е.
  • Ме
   Местен
   8 -3
   13:42, 24 дек 2016
   Хеле тия цървените... Тоа Вънеков купваше гласове за Миткуф и ся съ му дали язевирче дъ съ кефи...

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини