12 °C

Христо Вълчев пита кмета за водоем до Буково

Чрез председателя на Общинския съвет, общинският съветник от групата ГЕРБ Христо Вълчев е внесъл питане до кмета на община Първомай, Ангел Папазов. То се отнася до водоема Пилашево-2, намиращ се в местността „МАРИНКАТА”, землище на с. Буково.

В него се казва:

„Отдаването под наем на този водоем предизвика силно безпокойство сред местното население, изразено в подписка, съдържаща имената и подписите на 84 жители на с. Буково и докладна записка от кмета на кметство Буково, отправена до кмета на Община Първомай. Хората изразяват опасенията си, че експлоатацията на водоема от наемателя ще се отрази негативно на техния поминък, тъй като този водоем е единственият източник на вода за водопой на повече от 300 животни.“

Вълчев обръща внимание на документ от 11.10.2016 година, с който кметът на общината потвърждава, че „операторът се задължава да не замърсява водата и да следи за опазване на околната среда, както и за екологичното и рационално използване на водния ресурс”.

Тъй като това изискване, според населението, не се спазва, председателят на групата общински съветници от ПП ГЕРБ поставя следните въпроси:

1.Проведена ли е процедура за избор на оператор, има ли сключен договор за наем и кой е наемателят?

2.Известно ли Ви е, че въпреки протеста на населението наемателят е източил изцяло водата от водоема?

3.Констатирано ли е това нарушение по съответния ред, наложени ли са санкции и принудителни административни мерки, включително прекратяване на договора за наем?

4.Какви мерки са предприети за осигуряване на вода за животните и възстановяване на екологичното равновесие в района на източения водоем?

5. По какъв начин общинската администрация упражнява контрол за спазването на сключените договори и нормативните актове от наемателите на общинските язовири и водоеми?

Тъй като до провеждането на редовната сесия са останали по- малко от 5-те регламентирани дни за отговор, кметът Папазов може да отложи отговора си за заседанието през януари.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Дя
  Дядо Коледа
  10 -18
  14:04, 23 дек 2016
  Много важно питане няма що! Преди коледа питане... Виж коментара
  • Ко
   КОЙ
   14 -4
   16:49, 23 дек 2016
   Дядо Коледа, ти да не си Дядо Наемател?
 • 2
  Аз
  Аз каскадьора
  11 -1
  16:02, 23 дек 2016
  Чакам с дни и няма отразяване все още на катастрофата която поради заспиване е направил драгойновския кмет Митето или Димитър.
 • 3
  Ча
  чана Гина
  9 -1
  21:23, 23 дек 2016
  Ам чи то в пърумайско е така, чада мои!Кой какото е награбил макар да е под наем и за временно,го счита вече за своя собственост и разполага с него както си прецени,експлоатира го жестоко и хич не му пука какво ще остане след него!Е, тва е.
  • Ме
   Местен
   8 -3
   13:42, 24 дек 2016
   Хеле тия цървените... Тоа Вънеков купваше гласове за Миткуф и ся съ му дали язевирче дъ съ кефи...

Хороскоп за 25.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
25 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
25 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
25 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
25 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
25 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
25 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
25 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
25 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
25 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
25 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
25 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
25 яну 2021
Последни новини