Убиецът стоял точно зад Карлов, точно като телохранител

Фотографът на Асошиейтед прес Бурхан Озбилиджи, който е присъствал в момента на убийството на руския посланик в Анкара и е фотографирал убиеца веднага след извършената от него атака, разказа подробности за случилото се.

По думите му атаката е станала на откриването на изложбата "От Калининград до Камчатка през очите на пътешественици", която фотографът решил да посети "просто защото му била на път за вкъщи".

Това беше стандартно мероприятие, разказва фотографът.

"Затова когато мъжът с тъмен костюм и вратовръзка извади пистолет, аз бях смаян и си помислих, че това е някаква постановка, разказва той. - Но всъщност това беше хладнокръвно планирано убийство, което се случи пред очите ми и пред очите на други хора, които в ужас пълзяха да се укрият, след като късо подстриганият мъж застреля руския посланик".

Фотографът каза, че в галерията са проехтели поне осем изстрела. Хората са падали на пода, криели се под масите и зад колоните. "Бях изплашен и объркан, но се скрих зад една стена и се захванах с работата си: започнах да снимам", добави Озбилиджи.

Фотографът пристигнал на изложбата в момента, когато руският посланик Андрей Карлов произнасял речта си.

"Той говореше тихо, доколкото можех да чуя, с любов за родината си", разказва фотографът, добавяйки, че в онзи момент Карлов е изглеждал "спокоен и скромен".

Последвали изстрели и настъпила паника. "Отне ми секунди да осъзная случилото се: до мен умря човек, животът изчезна пред очите ми", пише Озбилиджи.

Убийството на руския посланик Андрей Карлов в Анкара беше извършено в понеделник вечерта. Той е починал от получените огнестрелни рани. Малко по-късно пристигналите на мястото полицаи ликвидираха стрелеца. Преди това той рани още трима души.

Съобщава се, че терористът Мевлют Мерт Алтънташ от няколко години е служел в полицията в Анкара, но в деня на нападението срещу руския посланик той не е бил на работа.

Озбилиджи описва терориста като човек, който е възбуден, но в същото време по странен начин контролира действията си.

"Когато се върнах в офиса да обработя снимките, бях шокиран, виждайки, че стрелецът е стоял точно зад посланика по време на речта му – точно като приятел и телохранител", добави фотографът.

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    0 0
    11:48, 20 дек 2016
    Джейсън Борн машина ?
Последни новини