С домашни вкусотии в "Златаров" събират парички за Хитрино

Изображение 1 от 4

    Учениците от СУ „Златаров“ втори ден похапват домашно приготвени вкусотии, а паричките, с които ги купуват отиват в помощ на семействата от Хитрино. В какъв размер е събраната до сега сума не се знае – това ще стане ясно след отварянето на кутията за дарения в края на другата седмица.

    На трагедията в шуменкото село най-бързо реагираха училищното настоятелство и ръководството на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Още в неделя беше направена организация, а с първия час на работния понеделник беше открит благотворителен щанд. На него се предлагат домашно консервирана храна, сладки и банички, коледни картички, картини и календари на училището. За сега най-активни в предлагането са родителите и учителите, а стоките се купуват от учениците. В четвъртък вечер ролите ще бъдат разменни. Тогава предстои да бъде открит планирания Коледен базар, на който децата ще предлагат своите изделия. За 15 декември е обявена родителска среща. Така майките и бащите на учениците ще имат възможността да си откупят техните произведения. Всеки от класовете ще има собствен щанд.

    Само преди седмица каузата на 10 а клас беше в помощ на техен връстник от Асеновград – Синан, на когото бяха нужни пари за лечение. Днес те с радост са разбрали, че необходимата за него сума е събрана и затова се присъединяват към инициативата на училищното ръководство в помощ на пострадалите в Хитрино.

    Желаещите да помогнат могат да посетят Благотворителния коледен базар всеки ден след 15 декември от 18 часа до 23 декември – последния учебен ден преди ваканцията.  

    Теодора Киркова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Дж
      Джеймс
      1 0
      11:32, 16 дек 2016
      Браво! Трябва да се помага на хората в беда.
    Последни новини