На 15 декември стартира новата организация на движение в центъра на Първомай

Изображение 1 от 3

    На 15 декември трябва да започне да действа новата транспортна схема в централната градска част на Първомай. Специално назначена от кмета Папазов комисия днес обходи улиците и провери поставените знаци дали отговорят на проекта.

    Не е нужно специално внимание, за да бъдат забелязани няколко грешки - знците "спирането забранено" на ул. "Княз Борис I" са поставени там, където ще са паркоместата. Има и знак, който е много по- ниско от нормален човешки ръст и пречи на пешеходците. Това са грешки, които трбва да бъдат отстранени в следващите 2 дни.

    В двете седмици от 15 декември, когато се поставя началото на новата организация, до края на годината движението ще бъде подпомагано от общинската охранителна фирма и полицията. Целта е на шофьорите да бъде обърнато внимание на новостите в движението. След празниците ще започне налагането на санкции на тези, водачи, които не се съобразяват с поставените нови знаци.

    Припомняме, че с нововъведенията ул. „Княз Борис I“ става еднопосочна в частта си от „Орфей“ до „Димитър Благоев“, в южната ѝ част ще бъде обособен паркинг. По ул. „Димитър Благоев“ от „Орфей“ до „Братя Миладинови – юг“ движението ще се извършва еднопосочно, като източната ѝ част ще бъде определена за паркинг. По ул. „Яворов“ ще се движим еднопосочно от „Димитър Благоев“ до ул. „Кочо Честименски“, а новост ще бъде, че паркирането ще става от северната ѝ страна и ще е по посока на движението.

    Еднопосочни между „Яворов“ и „Княз Борис I“ ще са „Вапцаров“ – от север на юг и в обратна посока „Любен Каравелов“ и „Панайот Волов“.

    Същевременно ще се следи и за паркирането по улица „Братя Миладинови – юг“ - там можем да използваме площите от страната на гарата.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Да
      ДАЙ
      5 -6
      14:22, 12 дек 2016
      а колко е сметката за това ни удоволствие?
    • 2
      Пъ
      Първомаец
      12 -1
      15:36, 12 дек 2016
      Аз одобрявам и приветствам управниците които ще въведат ред в центъра на Първомай! Много се съмнявам обаче дали всички ще спазват знаците,и още повече дали всички които нарушават ще бъдат санкционирани (глобени)?
    • 3
      Пи
      Питащ
      19 0
      19:31, 12 дек 2016
      А за СТОПА до "Хипнозата" какво ще каже КМЕТА?Разрешено ли е да се спират джипове там на опашка ПИТАМ?ПИТАМ и полицаите щото като видят номера и си замълчават или просто изчезват от там????????????
    Последни новини