Предколедно чудо зарадва всички в училище "Златаров"

Дарение от 5 000 лева получи СУ "Проф. д-р Асен Златаров" - гр. Първомай, от Фондация OneWorld.

По Коледа се случват чудеса – коментира директорът на училището Чавдар Здравчев и обясни: Чрез Влади Николов - бивш ученик от "Златаров", фондацията се е запознала с представения от тях проект, акцентиращ върху различните по форма и съдържание дейности, насочени към оптимизиране на образователната среда в училище.

OneWorld е създадена през 2014 г. и има за цел да се даде възможност на децата да постигнат потенциала си чрез образование и дългосрочна подкрепа, да усъвършенстват знанията си и да развиват уменията и талантите си.

Волята на дарителите е средствата да бъдат използвани за преоборудване на физкултурния салон на училището - нови баскетболни табла и кошове, нови врати за хандбал и футбол на малки врати, нова мрежа за тенис, нова мрежа за волейбол, нова шведска стена, нов лост, нова успоредка, както и нова трибуна.

Тези съоръжения ще бъдат поставени, след като се подмени подовата настилка, и се освeжат тавана и стените на спортната зала. А за това са нужни още много средства.

Създател на OneWorld Foundation е Ружа Игнатова - родена е в България, но на 10-годишна възраст заедно със семейството си заминава за Германия. Преди да се завърне в родината си и да започне кариера и бизнес начинания, Игнатова завършва магистратура по „Икономика“ в университета в Констанца и защитава докторантура по „Право“ в Оксфорд.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Кд
    Кдго
    3 0
    19:47, 2 дек 2016
    Ето това е Влади Николов и връзките му със световни организации и с много влиятелни хора!
  • 2
    Хм
    хм
    3 -1
    19:09, 5 дек 2016
    По-скоро на човека му е писнало от позвъняванията на Здравчев и му е дал парите.
    • Хъ
      Хъм не хъм
      1 0
      22:25, 5 дек 2016
      Парите са преведени с един мейл, но това са друга класа хора и е нещо непонятно за хора като вас, които могат да напишат такава глупост като вас!
Последни новини