Акредитационна оценка „отличен“ получи болницата в Първомай

През следващите 5 години, в регистрите на здравните заведения, МБАЛ – Първомай ще е вписана с акредитационна оценка „отличен“ - научихме от документите, предоставени  от управителя ѝ д-р Румяна Бойлова . Оценката е дадена за цялостна медицинска дейност от Минестерството на здравеопазването.

Всичките 8 отделения са със същата оценка за следващите 5 години, с II ниво на компетентност.

След положителната оценка на МБАЛ е сменено и разрешителното за осъществяване лечебна дейност, като е прибавена и една нова – учебна, даваща възможност за практическо обучение на специализиращи лекари и медицински специалисти – сестри, акушерки рехабилитатори, рентгенови и клинични лаборанти.

На предстоящата днес редовна общинска сесия, принципалът на болницата – Общинският съвет, трябва да гласува окончателното разрешение тази дейност да се извършва в нея.

Междувременно, с ремонт в родилно отделение, приключва обновяването на лечебното заведение със средства от бюджета му.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    12
    123
    0 0
    21:12, 28 ное 2016
    Е, ами освен да кажем БРАВО на болничния колектив друго какво? Нека да им пожелаем да работят повече за нас пациентите и през новата година!
  • 2
    12
    123
    0 0
    07:41, 29 ное 2016
    Току що виждам публикацията. 3000 прочитания, едно благодаря няма. А има места, където хората блокират пътища за да си защитят болницата и медиците. Да са живи и здрави, още дълги години да ни спасяват. Ах, вие, неблагодарници.
    • Не
      неблагодарник
      0 0
      08:07, 29 ное 2016
      Хората се произнесоха. НИЩО (или добро, или нищо).
Последни новини