Ударно се почистват речни корита

Въпреки, че вече сме на прага на зимата и времето не е подходящо, не спира работата по почистването на речните корита.

Забавянето се дължи на тежката процедура. По заповед на кмета на общината Ангел Папазов, кметовете по населени места са направили проверка, с която е трябвало да преценят потенциална опасност от непочистени речни корита. След изготвени от тях докладни, специална комисия уточнява къде и кои дървета трябва да бъдат отрязани, след което направените предложения са съгласувани с РИОС за разрешение за сеч.

Заради всички тези процедури, времето за реалното почистване на речните корита е съвсем ограничено. Ето защо от общинска администрация обявиха, че ще се реже докато климатичните условия го позволяват и се надяват да успеят навреме да приключат.

Предстои да бъдат почистени коритата на реките Бяла, Тополница, реката в с.Брягово, като само там ще бъдат почистени около 3,5км.

Ще бъде основно почистено и дерето в село Караджалово.

В същото време от храсти и дървесна растителност ще бъдат почистени 26 водни обекта, разположени в землищата на Първомай и селата Татарево, Бяла река, Градина, Добри дол, Драгойново, Брягово, Езерово, Дълбок извор и Буково.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пъ
    ПЪРВОМАЕЦ
    6 0
    14:31, 21 ное 2016
    Др. зам.кмет Митков, какво стана с вашият проект за еднопосочно движение на в централните улици на Първомай? Общинския съвет нали гласува? Областния управител разреши! Защо го потулихте пак това решение? Защото Ви подкупват ли някои богаташи?
    • Бу
      БУКОВЕЦ
      6 0
      21:51, 21 ное 2016
      В коя бензиностанция са сметките за горива на общинските возила ?
Последни новини