Битата в Пазарджик лекарка губи слуха си

Пазарджишката лекарка Гергана Анчева, която в края на октомври бе нападната и бита от 18-годишно момче, прогресивно губи слуха си. Тя вече се лекува в София.

Това съобщи пред "Фокус" зам.-директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Дора Шопова. 

Д-р Анчева бе нападната в спешното отделение на болницата на 28 октомври от 18-годишния Димитър Костадинов от беловското село Момина Клисура. Той дошъл в лечебното заведение заради пострадал при пътен инцидент негов братовчед. Видимо афектиран и агресивен, 18-годишният се спречкал с медицинския персонал като ударил с юмруци дежурната лекарка, а впоследствие нанесъл и удар на пристигналия на мястото охранител от болничното заведение. 

След като прекара пет денонощия в ареста Костадинов бе пуснат от съда с мярка за неотклонение "подписка".

Битата лекарка пък е преместена за лечение в столичната болница "Царица Йоанна", тъй като вследствие на побоя е получила усложнение - прогресивно намаляване на слуха, което вече достига 40%. 

Бяха є направени и скенер, и ядрено-магнитен резонанс. Изследвания не ни дадоха информация защо продължава да прогресира намаляването на слуха и се наложи консултация с националния консултант по УНГ в ИСУЛ-София. По негова препоръка тя беше хоспитализирана там”, уточни д-р Шопова.

Директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Васил Вълчев коментира пред БНТ, че не е имало никаква причина за агресията на Димитър Костадинов към д-р Анчева.

"Нищо не му дава право на това момче да се държи по този начин. Отново прегледахме записите на камерите. В 12:28 ч. пристига пострадалия, една минута след това е вкаран в шокова зала. Кой му дава основание, никой не му дава право да се държи по този начин с персонала?", заяви д-р Вълчев.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини