Битата в Пазарджик лекарка: С нищо не съм предизвикала агресията

Статистиката за нападнатите лекари е стряскаща

Отново насилие над лекар. Двама мъже пребиха лекарка и охранител в отделението за Спешна помощ на болницата в Пазарджик. Инцидентът стана в четвъртък. Заради сериозните наранявания д-р Гергана Анчева е настанена в отделението по неврохирургия на болницата.

Нападението е извършено от баща и син от Белово. Те са докарали мъж, който пострадал при катастрофа. 

„Придружаващият го близък псуваше и викаше, искаше хирург на място. Не ни позволяваше да прехвърлим пациента на нашата носилка. Помолих да напусне и повиках полиция. Влезе охранителят да го изкара, нападнаха го. Опитах се да му помогна и тогава ме удариха. Получих бели петна, загубих равновесие”, разказа в „Събуди се” д-р Анчева.

Близките на биячите застанаха единствено пред камерата на NOVA, за да кажат своята версия за случилото се.

„Когато са свалили сина ми и са го оставили в коридора на спешната помощ, първоначално никой никакво внимание не му е обърнал. Момчето, което са задържали ми и племенник. Той е почукал на вратата и е помолил някой да излезе и да окаже помощ. Тя напсува племенника ми. Не мисля, че жена, майка, лекар може да изрече такова нещо”, заяви майката на момчето, което пострадало в катастрофа и заради което се наложило да ходят в спешното.

На тези обвинения д-р Анчева заяви, че твърденията не са истина. Пациентът бил посрещнат веднага.

С нищо не съм предизвикала тази реакция. Агресията беше от тяхна страна”, заяви тя.

Лекарите от болницата в Пазарджик са възмутени и ужасени от отношението на хората към тях. Според медиците то е безобразно. Доказателство за това са коментари в социалните мрежи, че именно това заслужават.

Статистиката за нападнатите лекари е стряскаща. Миналата година са били нападнати 48 лекари, които работят в Спешната помощ, като само за два от тези случаи има осъдителни присъди. От началото на годината досега са нападнати 28 екипа на Спешна помощ. Има влязла в сила само една осъдителна присъда, въпреки че са образувани 15 дела.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини