Доживотен затвор за мъжа, открил стрелба на летище в LA

Окръжен съд на Лос Анджелис осъди на доживотен затвор мъжа, който през ноември 2013 г. откри стрелба на международното летище в града, уби един човек и рани 7.

26-годишният Пол Сианс призна вината си и така избегна смъртната присъда, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

В съда той разказа, че искал да се самоубие, но преди това искал да убие американски чиновници и затова се целел в сътрудници на Управлението за безопасност на транспорта, към които отдавна изпитвал омраза и убил един от тях.

Според представители на лосанжелиската полиция само благодарение на навременните действия на полицаите е била избегната по-голяма трагедия.

В началото на ноември 2013 г. Пол Сианс, облечен в маскировъчен комбинезон, влиза в терминал 3 на летището около 9,20 ч. сутринта и започна да стреля с полуавтоматична пушка. Той прониква в зоната за проверка преди да бъде атакуван от охраната. 

Сианс бе задържан след престрелка, при която бе ранен. При задържането му у него бяха открити поне пет пълни пълнителя с по 30 патрона.

Загиналият бе един от агентите на федералната служба за сигурност на транспорта, разположени на летището, за да засичат подозрително поведение.

Коментари в сайта

Последни новини