ЕС поиска реформи от България, а Вие?

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Дурао Барозу заяви, че за Европейския съюз България е точно такава страна членка, каквито са всички останали в съюза и че не може да се говори за членство първо и второ качество в ЕС, съобщи РФИ.

Барозу каза това на обща пресконференция с българския министър-председател Сергей Станишев след работен обяд на двамата в Брюксел.

Председателят на Европейската комисия поиска България да ускори реформите, особено в съдебната сфера, след като ЕК миналия месец лиши София от финансови средства заради неуспешната борба с измамите.

"Нуждаем се от консенсус в България, че борбата с корупцията по високите етажи и с организираната престъпност е от национално значение", коментира европейският политик.

Еврокомисията ще оповести технически доклад за напредъка на България през февруари и по-цялостна оценка през лятото, каза Барозу и добави: "Не виждаме все още равнището на резултати, което бихме искали".

Станишев каза, че правителството ще направи всичко възможно, за да преодолее пропуските и настоя, че досегашните му усилия трябва да бъдат оценени справедливо.
Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини