14 °C

Няколко блока пропищяха от вандали на детска площадка

Изображение 1 от 2

  Малката детска площадка на ул. „Черноризец Храбър“ ще бъде осветена през нощта и ще бъде наблюдавана с камера.

  Живеещите в кооперациите, които я заобикалят пропищяха от случващото се на нея в тъмните часове. Събраха подписи и поискаха кметът и администрацията да им помогнат в опазването ѝ и в опазването на обществения ред.

  Над 120 съседи се подписаха под искането площадката да бъде оградена с висока ограда и вечерно време да се заключва. Кмет и общински съветници прецениха, че по-ефективно ще бъде да се постави осветление с фотоклетка, което да се задейства при движение и съоръжението да бъде обект от системата за видеонаблюдение.

  Живеещите наоколо се оплакаха, че вечерно време се събират младежи, които пият и използват площадката не по предназначение. Пързалката се е превърнала в „удобна тоалетна“. Мястото е закътано и редовно се случва подходът към него да е задръстен от коли. Много често от тях се чува музика. Виковете и веселбата продължават до късно и пречат на всички наоколо.

  Събирахме подписи, за да ни направят площадка – обяснява един от инициаторите на подписката Красимир Ямалиев – получихме я – хубава, удобна, направена с европейски пари, а сега събираме подписи, за да я опазим.

  Той се опасява от възникване на конфликти между съседите му и събиращите се там младежи. Случвало се е към нарушителите да летят торбички с вода и дори камъни. Това може да прерасне в много сериозен конфликт. Не веднъж е звъняно на 112, но полицията идва, решава даден случай, а на следващата вечер нещата се повтарят.

  Жените, които чистят площадката се оплакват, че понякога изнасят чували с боклуци и бутилки от нея. Те признават, че това не е единственият детски кът, на който това се случва. Но пространството около тази площадка е затворено и това прави шумът още по-дразнещ и силен.

  Всички се надяват с поставянето на камера проблемът да бъде решен.

  Заедно с подписите, положени за взимане на мерки срещу нарушителите в детския кът, живеещите са поискали да бъдат предприети мерки за ограничаване на скоростта по улица „Черноризец Храбър“. Откакто са оправени тротоарите и положен асфалт движението по нея е станало опасно. Комбинацията на висока скорост, ревящи мотори и музика с високи децибели, лееща се през отворените прозорци, е способна да разбуди и мечка от зимен сън. За никого не е тайна, че там често се изпробват двигателите на автомобилите. Живеещите са поискали да бъдат поставени легнали полицаи, което се оказало нерегламнтирано от закона. Затова кметът Папазов за сега обещава само поставянето на хоризонтална и вертикална маркировка и по-активното следене за нарушители от страна на Полицията.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ра
   Разочарована
   6 0
   15:13, 25 окт 2016
   Защо само в Първомай,елате след 18:00 в дебър на площадката да видите какво става!Възрастни пият бири,тинейджъри блъскат хвърлят,чупят неща,а да не говорим за ромите!От тях някой път лятно време не може да си заведем децата,о ограждат площадката и ромчетата заемат всичко и наще деца няма какво да правят!Чистачката в Дебър(която е само една за квартала)само на нас прави забележки на следващия ден,вд е едно нашите деца и ние сме нахвърляни бири и др.боклуци!Площадката е само една,за толкова много деца :)
  • 2
   За
   заинтересован
   4 0
   17:31, 25 окт 2016
   Същото се случва и на другата площадка на пазара. Почти всяка вечер има случай, в който младежи използват площадката за пиянски събирания. Местят пейките под съоръженията като ги ползват за легло. Има случки, при които играят футбол след 23.00ч. Многократно е търсено помощ и съдействие от полицията, пускани са жалби от живеещите наоколо за по-висока ограда. Конфликтите с играещите футбол също са много заради топките, които попадат в дворовете наоколо. Не се съобразяват с това дали на площадката има играещи деца. Дори да вземем факта, че много хора използват площадката, само за да си разхождат кучетата в нея, също е предпоставка за конфликт между родителите на играещите деца и собствениците на кучета.
   До господин кмета.
   Колкото добро, толкова и зло от площадката на ул. Христо Ботев.
   Вземете мерки
  • 3
   11
   11111
   8 0
   17:44, 25 окт 2016
   Предлагам изход: една добра акция на полицаите вечерта,закарване в полицията,извикване на родителите,глоба!!Ако и другата вечер е същото-пак в полицията и едни големи и хубави шамари,независимо от това кой на кой е дете!Всичко това може да стане само ако полицаите станат ПОЛИЦАИ,а не бирници на министъра си!Ако и това не помогне да се премести площадката на друго място!!!(Кой ********* е направил там?)
  • 4
   За
   заинтересован
   8 0
   23:17, 25 окт 2016
   Това с полицията и шамарите работеше, когато Стоян Ангелов беше на пост. Сега има други закони, които така или иначе не работят. Обаждаш се на телефон 112, чакаш 15 минути, идва полиция, казват ти, че не могат да изгонят децата, защото площадката била за тях ( децата ). А това, че ''децата'' пият алкохол, дошли са с автомобил, влизат в околните къщи ( за топката ), рушат чужда собственост, заяждат се с всеки, който им направи забележка, не било проява на лошо поведение. Или просто им правиш забележка, а отсреща ти казват ,, иди се оплачи на татко ,,. Естествено питаш кой е баща му. Следва групов отговор: Дечо Петков, в общината е.
  • 5
   То
   Тодор Колев
   6 0
   07:34, 26 окт 2016
   Гугъл: "Песен за простака"

   Откъде идват всички беди?
   • 22
    2222
    0 0
    10:11, 26 окт 2016
    Да не си главния герой от тази песен??????
   • То
    Тодор Колев
    3 0
    10:50, 26 окт 2016
    до двойкаджията:
    Ти да не се засегна от изкуството!
  • 6
   То
   Тодор Колев
   5 0
   07:36, 26 окт 2016
   Целият Първомай е една "площадка".
  • 7
   То
   Тодор Колев
   4 0
   08:13, 26 окт 2016
   Краси, Краси.
   На мен като ми е тъжно поради такива събития, слушам джаз.
   "Тодор Колев - Фалшив герой текст"
  • 8
   См
   смех
   1 -1
   22:02, 26 окт 2016
   Този е заинтересованият за детските площадки дето е събирал подписи за тях?Ха-ха ха!Като го гледах как събираше гласове за себе си,хич и не му пука за вас и вашите проблеми.Важното за него е да е с големите иначе акъл -йок!
  • 9
   В Първомай всеки прави каквото си знае. Няма ред, няма съзнание, няма действия от отбщината, само празни приказки. Главата на рибата е вмирисана и затова нищо не става. След като се е стигнало до хвърляне на камъни и торбички с вода, значи ножът е опрял до кокал. Жалко за градеца, глупави хора го обсебиха и го превърнаха в бардак. Решението е ясно да се посочат глупците.

  Хороскоп за 28.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Както и до сега, ще поддържате осведомеността си по въпросите, които ви интересуват и с отношение по социалните проблеми, които вълнуват всички. Ще търсите подкрепата и на други хора, с които да работите за подобряване на настоящето. С решенията си днес ще влияете върху бъдещето, своето и на другите.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Предпочитанията ще ви отведат навън сред природата, със семейството или приятелите. Където и да сте, ще се чувствате добре, удовлетворявайки страстта си към приключения. Не унивайте, дори и да не сте сред инициаторите, това е начин да се разтоварите от стреса. Среща с човек, който не спира да ви вълнува.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успявате да помогнете на свой близък без да променяте особено плановете си. Постарайте се да свършите работата, която сте планирали за днес, за да не останете недоволни от себе си по странични причини. Печелите доверието на човек, който е имал съмнения към вас. Направете всичко възможно, за да не го разочаровате отново.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Поставяте си различни задачи за днешния ден, но има вероятност голяма част от плановете ви да не се осъществят точно според замисъла ви. Въпреки това бъдете сигурни, че ще останете доволни от нещата, които ще свършите днес. На някои от вас предстои интересно запознанство, което може да даде началото на нещо многоочаквано за вас.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Няма да се чувствате в добра физическа форма и това ще се отрази на всичко, с което се занимавате. Помислете за активна почивка - разходки или спорт. Оставането в къщи не е добър избор - имате нужда от движение. Радостни ще останете от новините, които пътуват към дома ви. Приятелите очакват от вас повече внимание.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се отнесете отговорно към започната вече задача, чиито срок е днес. Няма да ви остане много лично време, за съжаление на други, които търсят компанията ви. Новите ангажименти ще изискват от вас повече съсредоточеност и енергия, за това отделете време за отдих. Без усилия ще решите финансов проблем.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят ви ще е спорен и с по-малко усилия ще постигате повече. Намеренията ви ще срещнат разбиране, което ще се отрази благоприятно на реализацията им. По-спокойни ще се погрижите за идващите дни, така, че да зарадвате близките си. Търсете компанията на онези, сред които се чувствате добре.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  От днес за вас започва период на стабилизация. Чувствате в себе си достатъчно сила и ентусиазъм да се справите с предизвикателствата на вашата дейност. Не след дълго очаквайте финансов еквивалент на успехите си и не забравяйте хората, които са ви подкрепяли. Изграждане на здрава и дълготрайна връзка, но не непременно интимна.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Довършете всичко започнато до тук, и ако ви остане време, подгответе делата си за утре. Не се предвиждат изненади в рутинната ви работа. Погрижете се за гардероба си и зарадвайте някой с вече ненужни за вас аксесоари. Очаква ви приятна вечер с близък на сърцето ви човек.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  В добро самочувствие ще приемете предизвикателствата на деня. Ще отделите голяма част от времето си на личните си дела и ще оползотворите по най-добрия начин даденостите. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно предстоящото.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще бъде един приятен ден за представителите на знака. Ще останете доволни от начина, по който околните се отнасят към работата ви. Получавате примамливо предложение, което ще ви накара да се заинтересувате по редица нови въпроси. Привлечени сте от личност от другия пол, може да се получи нещо вълнуващо.
  28 сеп 2020
  Последни новини