Съветниците ще гласуват предложение за заем за погасяване на задължения по коригиран проект

7 са точките в проекта за дневен ред на общинската сесия. Тя ще се проведе днес от 17.30 в пленарна зала.

Последната точка от дневния ред е предложението на кмета Ангел Папазов за поемане на дълг от ФОНД „ФЛАГ“ при условията и реда на Закона за общинския дълг за рефинансиране на плащания по проект с наложени финансови корекции.

Този кредит е необходим, за да бъдат извършени разплащания в размер на 1 336 701.60 по договор изпълнителя по проект „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в град Първомай“, върху който бяха наложени финансови корекции.

Предстои да бъдат приети помени в Наредбата за преместваемите обекти, които ще доведат до облекчаване на реда за физическите лица.

Ще бъде обсъдена подкрепата на общината за социален проект „Активно включване“ за безвъзмездна финансова помощ от Министерството на труда и социалната политика за социалните услуги личен асистент, социален асистент и домашен помощник.

Заместник – кметът Ружди Салим е направил предложение Общинския съвет да поиска от Министерски съвет да отпускане персонална пенсия на две деца от Дълбок извор. Предложението е по молба на баща им и се основава на предвидена в Кодекса за социално осигуряване възможност МС да отпусне пенсия за деца без такова право, когато е починал техен неосигуряван родител.

Ще бъде обсъдена продажбата на два терена  и смяната на статута на един, в землището на общината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини