Александро Белини бе спасен след 295 дни в Тихия океан

Италианецът Александро Белини, който се опита да прекоси Тихия океан с безмоторна лодка, не успя да достигне до Австралия заради силна буря. Спасителните служби го изтеглиха на буксир до сушата.

30-годишният Белини прекара в открито море 10 месеца. Той отплава от Перу през февруари и тези дни трябваше да пристигне в Сидни.
Само на 65 морски мили (120 км) от австралийския бряг се наложи той да получи помощ. Според спасителите силите му са били на свършване.

Ако мореплавателят бе успял да изпълни замисъла си, той щеше да стане петият човек в историята, който сам успява да прекоси 18-те хиляди километра (10 хил.морски мили) с безмоторна лодка.

По време на пътешествието Белини се е хранил със суха храна и е имал на разположение само дългата 7,5 метра лодка. Пил е дъждовна и опреснена морска вода. За 10-те месеца, прекарани в океана, е изгубил 15 килограма от теглото си.

Италианецът разказва, че е преживял доста неприятни моменти по време на самотното си плаване. А срещата с жена му Франческа на порт Сидни е един от най-хубавите в живота му. Сега в приоритетите му най-напоред влиза да се нахрани, да се наспи и да прекарва времето си с нея.

През цялото време докато е продължавало плаването, екипът по поддръжката е имал връзка с Белини чрез спътников телефон.

Повече по темата : http://www.livenews.com.au
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини