170 арестувани в мегаакция за детско порно

Повече от 170 души в целия свят бяха задържани в мащабна операция срещу разпространението на детска порнография. 61 от арестуваните са от Съединените щати, предаде CNN.
При операцията в САЩ са освободени 11 момичета на възраст от 3 до 13 години, които са били обект на сексуално посегателство заради създаването на детска порнография, съобщиха министърът на правосъдието на САЩ и представители на ЕС, предаде БЛИЦ.
Установени са още десетки деца в Европа, някои от жертвите са момичета в Украйна. Властите са открили връзки между създатели, разпространители и потребители на детско порно в близо 30 страни. Операцията по разследването, проведена под кодовото име "Коала" в Европа, е започнало, след като в Австралия е установен порнографски видеоматериал, бил сниман в Белгия.
Съвместните усилия на ЕС и САЩ са започнали са започнали, след като в Европа е разкрит баща, който се е гаврил сексуално с дъщерите си и е снимал издевателствата, обясни Мукаси. По-нататъшното разследване е констатирало група онлайн кръгове за детска порнография. Някои от участниците не само търгували с детско порно, но са участвали и в издевателствата над деца. Властите вс еоще се опитват да установят местонахождението на деца жертви, които са се появили на гнусни снимки и видеоклипове. Очакват се и още арести.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини