Училището в Дълбок извор най-после има вътрешна тоалетна

    Училището в село Дълбок извор вече има вътрешни тоалетни и след месец ще може пълноценно да се включи в Световния ден на тоалетната, предвиден за решаване на канализационните и хигиенни проблеми. Това винаги е било сериозен проблем за ученици и учители.

    Тоалетните са построени по проект и с помощта на Община Първомай. Те са дългоочаквана придобивка, довършена малко след началото н учебната година. Те са разположени на първия етаж на училището, като разполагат с всички удобства. Има и тоалетна за хора с увреждания. ТВсъщност, новите тоалетни са пристройки към училището. Решаването на проблема с тоалетните стои от десетилетия. Днес те вече са факт. А работата на фирмата, която ги е изградила учителите оценяват като отлична. С помощта на кмета е направено и предверието пред тоалетните. През последните месеци постепенно селското школо променя вида си. След няколко дни ще бъде приключен и отчетен проект, по който беше изградена класна стая на открито. С труда на учители и служители и с помощта на учениците в двора вече няма пустеещи градинки, покрита е рушащата се стена на съседните сгради, поставени са пейки, с рециклирани материали са направени забавни „пластики“, употребявани кофичкиза строителни материали и бутилки от безалкохолни напитки са превърнати в саксии. Съвсем скоро в тях ще бъдат засадени подходящи видове. Изградена е беседката, която ще се ползва за класна стая, предстои да бъде поставена и „черна дъска“. Проектът е финансиран от ПУДООС.

    В двора със скорост се развива и посадената от учениците за Деня на земята пауловния. Идеята на директора Сребрин Сребрев е всеки клас да отговаря за част от парка, да се грижи за чистота, за поливането и посадените цветя.

    Училището е с пълно покритие на wi-fi. За малко да се стигне до парадокс - високите технологии да навлязат преди да има вътрешна тоалетна в сградата.

    Голямата болка на директора е, че децата са все по- малко – не защото отиват да учат на друго място и не защото се раждат по- малко – родителите си търсят друга работа, най-вече по-добре платена. Защото в село Дълбок извор работа има – има мандри, шивашки цех, но хората търсят по-добри условия.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ha
      ha ha
      3 -4
      14:04, 7 окт 2016
      да има къде цинганетата да серат че то други неостанаха

    Случаен виц

    Последни новини