С вечер, посветена на Митко Щерев, отбелязаха Деня на музиката

Изображение 1 от 5

    С вечер посветена на Митко Щерев в дебърското читалище „Пробуда“ отбелязаха Световния ден на музиката 1 октомри, макар и с няколко дни закъснение. .

    Хитовете на един от най-добрите български композитори прозвучаха в изпълнение на Атанаска Тенева, Запрян Петелов и Ангел Ангелов. Биографията на машиниста на „Диана експрес“ беше припомнена от читалищния музикант Ангел Ангелов и подкрепена с фотоси – от трудното детство до безбройните награди, минавайки през множество скандали и неизменното признание на публиката. За всички присъстващи е ясно, че творчеството на 70-годишният Митко Щерев ще бъде помнено дълго, защото то е съпътствало едни от най- вълнуващите моменти в живота им.

    Празникът беше уважен от кметския наместник Ангел Ангел, служителите на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ и много приятели на музиката.

    В края на концерта публиката беше изправена на крака с изпълнението на емблематичната „Стари мой, приятелю“, в което се включиха и тримата певци. Те не бяха подготвени за виковете „Бис“ и „Искаме още!“, но бързо реагираха и изпълниха повторно песента.

    Включването на Атанаска Тенева и Запрян Петелов беше свежо решение, което направи празникът изключително приятен. Безспорният талант и младостта на Атанаска и умелите интерпретации на Запрян добавиха колорит, който разчупи традициите при отбелязването на различни дати.

    „Главните герои“ на празника получиха много поздравления и цветя. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини