Ремонтират помещенията на Социалния патронаж за 23595 лева

23595 лв. ще струва реконструкцията и ремонтът на стола и кухнята на Социалния патронаж в Първомай. Парите са осигурени от фонд „Социална закрила“, като 10% е съфинансиране на община Първомай и още 10% са заложени за непредвидени разходи.

Проектът „Реконструкция и модернизация на съществуваща материална база за предоставяне на социална услуга“ е изработен от Янка Мущанова - директор на Дирекция „СИД, МП и ГР“ и Ана Матова от звеното за строителство, инвестиционни дейности и земеделие, а се управлява от Ружди Салим – заместник кмет в общината.

Проведена е вече процедура по избор на изпълнител. Предстоящите дейности са топлоизолация на помещенията, съществуващото осветление ще бъде демонтирано и ще се постави ново, противовлажно. На две помещения ще бъде поставена теракота. Ще бъдат подменени и старите врати. Не се предвижда създаване на достъпна среда, защото такава вече има изградена, а и доставянето на храна става по домовете на потребителите.

Всяка община има право да кандидатства с един проект за текуща година. Според Янка Мущанова – този проект е полезен за всички ползватели на услугите, предоставяни от социален патронаж. В бъдеще може да се работи по други проекти – за подмяна на съществуващата техника или по програмата „Топъл обяд“. Ремонтът на базата трябва да бъде завършен до края на 2016г.


Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    12345_1475036113
    1 0
    07:15, 28 сеп 2016
    Познайте кой ще бъде изпълнителя на проекта?

Случаен виц

Последни новини