Почина основателят на най-големия сайт за търсене на работа Monster.com

Предприемачът Андрю Маккелви, създател на Telephone Marketing Programs (TMP) (услуга от типа „жълти страници", на водеща позиция в САЩ) и сайта за търсене на работа Monster.com, почина на 74 год в своя дом в Манхатън, пише The New York Times.

Маккелви започна интернет бизнес на над 60-годишна възраст. Monster.com принадлежи на TMP Worldwide на Маккелви и го направи милиардер. Сайтът Monster.com е основан от Джеф Тейлър, който до 2005 год участва в проекта, а след това се отделя и създава социалната мрежа Eons.com за хора над 50, а след това онлайн услугата за некролози Tributes.com.

През последните години фондацията на Маккелви са фокусира върху оказването на финансова помощ на тийнейджъри и младежи. Самият Маккелви определил бъдещето си на бизнесмен на 10 годишна възраст. Тогава той закупил яйцата на фермер и ги продал на съседа му с печалба 10 цента за дузина.

Маккелви е бил женен 6 пъти, има 2 сина и две дъщери, 6 внуци. Известен филантроп и дарител, след 11 септември 2001, той е основен фактор в организирането на фонда за образование на децата на жертвите.

В момента Monster.com е най-големия сайт за търсене на работа с печалба над милиард долара и 150 милиона резюмета в базата данни през 2008 г. Ежемесечно 63 милиона кандидати за работа ползват сайта, вакантните места във всеки един момент са над милион.

Повече четете тук
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини