3 °C

Първомай се стяга за панаир

  Люлки, въртележки и сергии поставиха неформалното начало на традиционния есенен панаир в Първомай. Децата вече обикалят стрелбищата и се усеща атмосфера, пропита от спомени, музика и скара. Търговците разтягат масите и подреждат стоката си, други опъват палатки.

  Официално панаирът ще бъде открит днес, заедно с Празника на тракийската музика и ще продължи до неделя.

  Със заповед на кмета музика е разрешена днес – 8-ми и на 11 септември до 24.00 часа, а на 9 и 10 септември търговските обекти, питейните и увеселителни заведения и музиката ще имат удължено работно време до 2.00 часа.

  Затворени за движение са улиците: „Стефан Стамболов“ от кръстовището с ул.“Хан Крум“ до кръстовището с „Орфей“. Улица „Орфей“ е затворена между „Хан Крум“ и „Сливница“; „Александър Стамболийски“ до ул.“Плиска“; ул. „Христо Ботев“ до „Перуника“; ул. Иглика е затворена до кръстовището ѝ с „Хан Крум“, а за зарежданеможе да се ползва улица „Перуника“.

  Регулирането на посочените улици ще се осъществява от общинска охрана. Има промени в движението на градските автобуси. Спирката зад читалището за дните на панаира ще бъде преместена до паркинга зад магазин“Ропотамо“.

  Последният автобус за село Татарево на 9 и 10 септември ще тръгва в 23 часа. Промените са отразени в заповеди на кмета и публикувани в сайта на Община Първомай

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Ан
   анонимен
   26 -3
   13:45, 8 сеп 2016
   никой не ни пита дали искаме панаир
  • 2
   Въ
   Вътьо Комъра
   21 -1
   13:50, 8 сеп 2016
   Очакват ни и мнооооооооооооого ц***** заедно с панаира :)
  • 3
   Ку
   Кудьо
   27 0
   14:19, 8 сеп 2016
   По-интелигентните ни съграждани вече пътуват далеч от тая безумна дандания и цигания, завладяваща града ни
  • 4
   12
   12
   20 -2
   14:37, 8 сеп 2016
   И аз и съм против тази цигания - панаири и пазар / без зеленчуковия /.
   В 21 век сме - има магазини , а имаме и МОЛЛ.
   С приятели смятаме да бягаме далече.
  • 5
   Па
   Паньо
   22 0
   16:14, 8 сеп 2016
   Есенен семинар на циганията.

   П.С. Пуснете анкета искат ли първомайци панаир или не.
  • 6
   По
   подзаглавие
   5 -1
   16:51, 8 сеп 2016
   Селяните на Първомай се стягат за панагир :)
  • 7
   Да
   да погледнем реално
   12 -2
   17:22, 8 сеп 2016
   "... и се усеща атмосфера, пропита от спомени, музика и скара. ''
   Спомени - безсънни нощи за живеещите около панаира, принудени да слушат мазни кючеци до три през нощта,....или спомен как мургава съгражданка ти отмъква чантата с пари и документи,...или прибирайки се да настъпиш л****, щото даже и за тоалетни не е помислено вечерта. Музика - тракийската музика - добре, но лееща се чалга 20 часа в денонощието идва малко повече. Скара - чиста проба мазохизъм е да чакаш час на опашка за няколко недопечени кебапчета или два часа за пиле. А и нещо намаляват бездомните кучета по времето на панаира, та не се знае...Пък и хигиената е леле-мале.
   Все пак хората от селата, а и някои от града, с нетърпение очакват тези три дни, за да сложат новия кат дрехи и да излязат на ''панагиря''. Милите нещастни хорица, но това наистина им е единственото забавление годишно и единственото хранене извън дома.
   За останалите, особено живеещите в района на люлките и сергиите, е желателно незабавно изнасяне от града по време на панаира. И дано някога господа управниците на града прекратят тази безсмислена лудост.
   • 12
    123
    12 0
    22:22, 8 сеп 2016
    Някой в древността беше казал: Дайте на народа хляб и зрелища,за да не мисли за окаяното си положение.В нашия случай само зрелищата са налице, а хляба хич го няма-я вижте колко са безработните и напускащите града.
  • 8
   Ня
   някой
   4 -19
   17:42, 8 сеп 2016
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 9
   Го
   Гост
   8 0
   18:28, 8 сеп 2016
   Защо се въ змущавате на циганите те се множат а българите са малцинство и се срамуват да ходят на панаир с тях
  • 10
   Ан
   Анго ангоооооо
   17 -1
   20:44, 8 сеп 2016
   Долу Папазов.!!!!
  • 11
   Ам
   Амин
   0 -8
   08:05, 9 сеп 2016
   Добре е хората да се сабират заедно и да се радват... Виж коментара
   • Иц
    ицо
    0 0
    11:15, 10 сеп 2016
    Как да няма тоалетни, има едни там дето са ги пратили на майната си, заради двама напикани дядовци дето не могат да я отворят и пикаят отзад. А иначе,че майките с деца не могат да минат от там, на това никой не обръща внимание.

  Хороскоп за 19.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
  19 яну 2021
  Последни новини