23 °C

Приказката на доброволците тази година беше писана в Карлово

  Първомайски доброволци, екипа на ЦОП -Първомай и децата от ЦНСТ взеха участие в традиционния Доброволчески лагер, организиран от „СОНИК СТАРТ“ ООД „Доброто побеждава - приказката продължава“. Те участваха активно, демонстрирайки завидни умения в различните дейности, и най-вече, толерантност, уважение на различието, с което спечелиха много нови приятели.

  Лагерът „Доброто остава“ се проведе на 31.08.2016 г. в парк „Здраве“ в гр. Карлово за първи път и се превърна в своеобразна сцена на доброволчески изяви в рамките на е петото по ред събитие, обединяващо младежи от цялата страна около значима кауза и пълноценно прекарване на свободното време. Събитието се организира под патронажа на д-р Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово.

  Церемонията по откриването започна с традиционното запалване на лагерния огън, а около него се събраха над 100 младежи от цялата страна, спуснали се по по дирята на доброто.

  Те се включиха в разнообразни занимания по предварително подготвените задачи. Някои от доброволците се забавляваха и тренираха своите умения, упражнявайки се в кулинарство; други проведоха арт-занимания и направиха деня по-цветен в „Цветовете на приятелството“.

  „Приказки под чистото небе“ беше открит урок по екология, от който децата научиха, че толерантността има различни измерения и включва и уважение към нашия общ дом – природата. Доброволците, вдъхновени от наученото, създаваха от нищо нещо като използваха непотребни материали, претворявайки ги в произведения на изкуството.

  Въпреки проливния дъжд участниците в доброволческата приказка се забавляваха много, твориха и обменяха идеи и в арт ателието „Цветовете на приятелството“. Освен с рисунките си, децата имаха възможност да изработят уникални гривни, а по-смелите и креативни превърнаха самите себе си в цветни шедьоври.

  Дори и най- младите творци не устояха на изкушението да премерят сили в предвидените разнообразни игри и занимания, тествайки своите способности. Проявеният спортсменски дух и откритост към новия опит в нестандартните групови занимания в лагерното пространство, определи победителят в това състезание – доброто!Доброволческият лагер демонстрира алтернативи пред младите хора, представяйки каузата за толерантност и добротворство. Позитивното отношение, обмяната на опит, създаването на нови приятелства и творческото настроение стартираха още в първия ден от събитието, в първите, вълнуващи моменти в Доброволчески лагер 2016г.

  В края доброволците се разделиха емоционално и тържествено.

  Събитието завърши тържествено с изгасяне на лагерния огън на 1-ви септември, отчитане на постигнатото от управителя на СОНИК СТАРТ, Миглена Маркова-Господинова, екипите по центрове и доброволците и множество благодарности, отправени от участниците в приказни.

  Като част от Национална кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“, Доброволческият лагер успя не само да насърчи, но и демонстрира на практика живителната сила на обмена и приемането на различията. Участниците от цялата страна обогатиха не само парка, а и себе си, чрез избора на доброволчеството – като по–добрата алтернатива за осмисляне приоритетите на младите хора!

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ам
   Амин
   0 0
   11:15, 8 сеп 2016
   Любовта към Бога поражда висока нравственост.
   Св. Силуан Атонски казва:”Никой не може да знае от себе си, какво е Божията любов, ако Дух Свети не го научи. Показвайки такава любов към нас, Господ и от нас очаква ответна любов, защото любовта към Него е истинската нравственост. В нея ние намираме своята истинска същност.”

  Хороскоп за 25.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
  25 сеп 2020
  Последни новини