-5 °C

Приказката на доброволците тази година беше писана в Карлово

  Първомайски доброволци, екипа на ЦОП -Първомай и децата от ЦНСТ взеха участие в традиционния Доброволчески лагер, организиран от „СОНИК СТАРТ“ ООД „Доброто побеждава - приказката продължава“. Те участваха активно, демонстрирайки завидни умения в различните дейности, и най-вече, толерантност, уважение на различието, с което спечелиха много нови приятели.

  Лагерът „Доброто остава“ се проведе на 31.08.2016 г. в парк „Здраве“ в гр. Карлово за първи път и се превърна в своеобразна сцена на доброволчески изяви в рамките на е петото по ред събитие, обединяващо младежи от цялата страна около значима кауза и пълноценно прекарване на свободното време. Събитието се организира под патронажа на д-р Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово.

  Церемонията по откриването започна с традиционното запалване на лагерния огън, а около него се събраха над 100 младежи от цялата страна, спуснали се по по дирята на доброто.

  Те се включиха в разнообразни занимания по предварително подготвените задачи. Някои от доброволците се забавляваха и тренираха своите умения, упражнявайки се в кулинарство; други проведоха арт-занимания и направиха деня по-цветен в „Цветовете на приятелството“.

  „Приказки под чистото небе“ беше открит урок по екология, от който децата научиха, че толерантността има различни измерения и включва и уважение към нашия общ дом – природата. Доброволците, вдъхновени от наученото, създаваха от нищо нещо като използваха непотребни материали, претворявайки ги в произведения на изкуството.

  Въпреки проливния дъжд участниците в доброволческата приказка се забавляваха много, твориха и обменяха идеи и в арт ателието „Цветовете на приятелството“. Освен с рисунките си, децата имаха възможност да изработят уникални гривни, а по-смелите и креативни превърнаха самите себе си в цветни шедьоври.

  Дори и най- младите творци не устояха на изкушението да премерят сили в предвидените разнообразни игри и занимания, тествайки своите способности. Проявеният спортсменски дух и откритост към новия опит в нестандартните групови занимания в лагерното пространство, определи победителят в това състезание – доброто!Доброволческият лагер демонстрира алтернативи пред младите хора, представяйки каузата за толерантност и добротворство. Позитивното отношение, обмяната на опит, създаването на нови приятелства и творческото настроение стартираха още в първия ден от събитието, в първите, вълнуващи моменти в Доброволчески лагер 2016г.

  В края доброволците се разделиха емоционално и тържествено.

  Събитието завърши тържествено с изгасяне на лагерния огън на 1-ви септември, отчитане на постигнатото от управителя на СОНИК СТАРТ, Миглена Маркова-Господинова, екипите по центрове и доброволците и множество благодарности, отправени от участниците в приказни.

  Като част от Национална кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“, Доброволческият лагер успя не само да насърчи, но и демонстрира на практика живителната сила на обмена и приемането на различията. Участниците от цялата страна обогатиха не само парка, а и себе си, чрез избора на доброволчеството – като по–добрата алтернатива за осмисляне приоритетите на младите хора!

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ам
   Амин
   0 0
   11:15, 8 сеп 2016
   Любовта към Бога поражда висока нравственост.
   Св. Силуан Атонски казва:”Никой не може да знае от себе си, какво е Божията любов, ако Дух Свети не го научи. Показвайки такава любов към нас, Господ и от нас очаква ответна любов, защото любовта към Него е истинската нравственост. В нея ние намираме своята истинска същност.”

  Хороскоп за 19.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
  19 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
  19 яну 2021
  Последни новини