22 °C

Движим се еднопосочно между „Яворов“ и „Княз Борис I“

  Общинският съвет единодушно реши да наложи нов ред за движение в централна градска част.

  Преди година, на 15 юли, беше взето решение от стария местен парламент, което вчера новите съветници промениха, като представители на всички групи изразиха категоричното си мнение, че е целесъобразно и добре обмислено, затова са решени да бъде приложено на практика. Предложението е направено от зам.-кмета Николай Митков, след обсъждане в Комисията по безопасност на движението в ОбА.

  С това решение трябва най-после да се въведе ред в движението на автомобили по улица „Княз Борис I“, в нейната източна част и да се определят достатъчно на брой места за паркиране.

  Движението ще се извършва по следния начин:

  По „Княз Борис I“ движението ще е еднопосочно от пресичането ѝ с „Орфей“ до „Димитър Благоев“.

  По ул. „Пейо Яворов“ колите ще се движат еднопосочно от „Благоев“ до „Кочо Честименски“ (кръстовището до СОУ).

  Посока от „Яворов“ до „Княз Борис I“ ще можем да се движим по улиците „Вапцаров и по „Кочо Честименски“. В обратна посока от „Княз Борис I“ до „Яворов“ ще се придвижваме по „Любен Каравелов“ и „Панайот Волов“.

  Логиката изисква по „Волов“ да се движим в обратна посока, но това е променено по настояване на КАТ, които считат, че това би създало проблеми заради сложността на кръстовището, което се получава между „Орфей“, „Княз Борис I“ и ул. Стара планина“.

  За паркиране се определят места по всички еднопосочни улици и върху бетонните части на „Братя Миладинови – юг“.

  Според съветниците тази организация е много добра, а за въвеждането ѝ се изисква малко боя; знаци, част от които вече са налични и най-вече съзнание от страна на шофьорите.

  Ако това движение стане факт, тогава ще трябва да се помисли и за сигурността на пешеходците, на които им се налага да се движат по уличното платно.  

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Йо
   Йордан Глушков
   7 0
   14:50, 1 сеп 2016
   Ей умници сложете едни стрелки на тези снимки!
  • 2
   Ур
   Урбанист
   3 0
   17:19, 1 сеп 2016
   Останалото горе-долу бивa и си срува да се експериментира, но един огромен кусур трябва да се поправи още преди началото експеримента - "Д. Благоев" е обходна артерия на жилищната зона западно от площада, която също така води и отвежда до и от общинския паркинг и не бива в никакъв случай да остава еднопосочна! Правилният вариант е ул. "Д. Благоев" да остане с двупосочно движение, като единственото паркиране по нея да бъде успоредно на тротоара от "Орфей" до "Княз Борис I" (където сега е дадено косо на тротоара). В останалите участъци от нея паркирането и спирането да се забранят.
   • Напълно те подкрепям относно стеанния замисъл за ул. Дим. Благоев. Това, че отварят Княз Борис -добре, но правенето еднопосочна на Д. Благоев е поредната недомислица. Може би общинарите се канят да направят всичко платено и са решили съвсем в духа на традиционното първомайско слабоумие да осигурят повече паркоместа за сметка на добрата организация на движение. Дано четат тук и се поправят навреме.
  • 3
   Ко
   колю
   1 0
   09:13, 2 сеп 2016
   Ако и знаците и маркировката ви са като скиците чакани голямо гадаене.
   • Пъ
    Първомай
    0 -1
    09:49, 2 сеп 2016
    Скиците са идеални и са на разположение на всички желаещи да ги видят в ОбА. Възможността да бъде публикувана цялата скица е ограничена...
  • 4
   12
   1212112
   5 -2
   10:23, 2 сеп 2016
   Паркирането да се заплаща.
   Тогава няма да има смисъл от тази цялата работа.
   Улиците ще се освободят от МПС и движението ще е безпроблемно.
   Хората ще ходят пеша и ще са и по-здрави и по богати.
   Гаранция.
  • 5
   Ра
   работещ, с кола
   1 -3
   09:08, 3 сеп 2016
   Ходете си пеш на село. Иначе може и целия град да ви освободим!
   • 12
    1212112
    2 0
    10:49, 3 сеп 2016
    Като си гражданин ще си плащаш.
    Гражданите плащат ,само , че да не ви се наруши финансовия бюджет за месеца.
  • 6
   Х2
   Х2
   1 0
   21:02, 4 сеп 2016
   Идеята и направията са на Митков. Следователно новата организация ще е и новия провал на бряговчето.

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
  01 окт 2020
  Последни новини