14 °C

Движим се еднопосочно между „Яворов“ и „Княз Борис I“

  Общинският съвет единодушно реши да наложи нов ред за движение в централна градска част.

  Преди година, на 15 юли, беше взето решение от стария местен парламент, което вчера новите съветници промениха, като представители на всички групи изразиха категоричното си мнение, че е целесъобразно и добре обмислено, затова са решени да бъде приложено на практика. Предложението е направено от зам.-кмета Николай Митков, след обсъждане в Комисията по безопасност на движението в ОбА.

  С това решение трябва най-после да се въведе ред в движението на автомобили по улица „Княз Борис I“, в нейната източна част и да се определят достатъчно на брой места за паркиране.

  Движението ще се извършва по следния начин:

  По „Княз Борис I“ движението ще е еднопосочно от пресичането ѝ с „Орфей“ до „Димитър Благоев“.

  По ул. „Пейо Яворов“ колите ще се движат еднопосочно от „Благоев“ до „Кочо Честименски“ (кръстовището до СОУ).

  Посока от „Яворов“ до „Княз Борис I“ ще можем да се движим по улиците „Вапцаров и по „Кочо Честименски“. В обратна посока от „Княз Борис I“ до „Яворов“ ще се придвижваме по „Любен Каравелов“ и „Панайот Волов“.

  Логиката изисква по „Волов“ да се движим в обратна посока, но това е променено по настояване на КАТ, които считат, че това би създало проблеми заради сложността на кръстовището, което се получава между „Орфей“, „Княз Борис I“ и ул. Стара планина“.

  За паркиране се определят места по всички еднопосочни улици и върху бетонните части на „Братя Миладинови – юг“.

  Според съветниците тази организация е много добра, а за въвеждането ѝ се изисква малко боя; знаци, част от които вече са налични и най-вече съзнание от страна на шофьорите.

  Ако това движение стане факт, тогава ще трябва да се помисли и за сигурността на пешеходците, на които им се налага да се движат по уличното платно.  

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Йо
   Йордан Глушков
   7 0
   14:50, 1 сеп 2016
   Ей умници сложете едни стрелки на тези снимки!
  • 2
   Ур
   Урбанист
   3 0
   17:19, 1 сеп 2016
   Останалото горе-долу бивa и си срува да се експериментира, но един огромен кусур трябва да се поправи още преди началото експеримента - "Д. Благоев" е обходна артерия на жилищната зона западно от площада, която също така води и отвежда до и от общинския паркинг и не бива в никакъв случай да остава еднопосочна! Правилният вариант е ул. "Д. Благоев" да остане с двупосочно движение, като единственото паркиране по нея да бъде успоредно на тротоара от "Орфей" до "Княз Борис I" (където сега е дадено косо на тротоара). В останалите участъци от нея паркирането и спирането да се забранят.
   • Напълно те подкрепям относно стеанния замисъл за ул. Дим. Благоев. Това, че отварят Княз Борис -добре, но правенето еднопосочна на Д. Благоев е поредната недомислица. Може би общинарите се канят да направят всичко платено и са решили съвсем в духа на традиционното първомайско слабоумие да осигурят повече паркоместа за сметка на добрата организация на движение. Дано четат тук и се поправят навреме.
  • 3
   Ко
   колю
   1 0
   09:13, 2 сеп 2016
   Ако и знаците и маркировката ви са като скиците чакани голямо гадаене.
   • Пъ
    Първомай
    0 -1
    09:49, 2 сеп 2016
    Скиците са идеални и са на разположение на всички желаещи да ги видят в ОбА. Възможността да бъде публикувана цялата скица е ограничена...
  • 4
   12
   1212112
   5 -2
   10:23, 2 сеп 2016
   Паркирането да се заплаща.
   Тогава няма да има смисъл от тази цялата работа.
   Улиците ще се освободят от МПС и движението ще е безпроблемно.
   Хората ще ходят пеша и ще са и по-здрави и по богати.
   Гаранция.
  • 5
   Ра
   работещ, с кола
   1 -3
   09:08, 3 сеп 2016
   Ходете си пеш на село. Иначе може и целия град да ви освободим!
   • 12
    1212112
    2 0
    10:49, 3 сеп 2016
    Като си гражданин ще си плащаш.
    Гражданите плащат ,само , че да не ви се наруши финансовия бюджет за месеца.
  • 6
   Х2
   Х2
   1 0
   21:02, 4 сеп 2016
   Идеята и направията са на Митков. Следователно новата организация ще е и новия провал на бряговчето.

  Хороскоп за 11.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
  11 апр 2021
  Последни новини