31 °C

Общинските съветници ще обсъждат поне 16 точки

След дългата лятна почивка между две сесии, общинските съветници се събират, за да разгледат един от най-дългите дневни редове през последните 5 години. 16 са точките, които са залегнали в неговия проект.

Днес от 17.30 в Пленарна зала местните парламентаристи ще се запознаят с готовността за стартиране на учебната година в училищата от общинската мрежа. Предстои да бъде приета Наредба за регистър на детските градини. По отношение на образованието, съветниците трябва да дадат съгласие ОбА да кандидатства по проект, по който ПГСС „Васил Левски“ е допусната за участие. Стойността на проектното предложение може да достигне 1,3 млн.лева безвъзмездно финансирани от ОП „Региони в растеж“. Училището от 1 август вече е общинско, затова предложението трябва да бъде подадено от името на ОбА.

Старейшините ще трябва да разгледат Наредбата за чистота и обществения ред и да вземат решение за движението в централна градска част.

Сред точките е желанието на  Янко Манолов да подобри условията за придвижване на полския път в землището на село Езерово за своя сметка.

Ще бъдат разгледани възможностите за кандидатстване на НЧ“Светлина“ - Караджалово по програма за развитие на селските райони. Ще бъде търсена и подкрепа за вече разработени проекти за изграждане и рехабилитация на водопреносната мрежа в селата Татарево, Виница, Воден, Дълбок извор, Караджалово. Ще бъде гласувано кандидатстването за средства за рехабилитация на „Братя Миладинови – север“ от програмата за развитие на селските райони и за пътя Бяла река – Първомай – ремонт, който на практика вече започна.

Да бъдат отпуснати допълнително 3217,50 лева е поискал зам.-кметът Ружди Салим, за да бъде изпълнено изискването за кандидатстване по проект за реконструкция и модернизация на Социалния патронаж. Проектът вече веднъж е гласуван, но първоначалния вариант е пропуснато да бъдат включени 10% непредвидени разходи, които са за сметка на общинския бюджет, затова се налага то да бъде гласувано повторно с новата сума.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ам
  Амин
  5 -6
  13:21, 31 авг 2016
  Първо се оправя Църквата, след това всичко останало. Когато хората са близо до Бога, животът им е по-лесен и по-щастлив. Изпълнени са с любов, извисяват се духовно. Децата са по-добри, когато припознаят Бога от ранна възраст.
  • Ди
   Дида
   6 -3
   13:43, 31 авг 2016
   Теди,ако знаеш коя е тази '''свиня""кажи я ,за да го спрем да коментира.
  • Пъ
   Първомай юг
   0 0
   14:52, 31 авг 2016
   Диди,чукни му една среща,може и да дойде :)
 • 2
  Ам
  Амин
  5 -7
  15:32, 31 авг 2016
  До Дида: Св. апостол Павел казва: „Иисус Христос... унизи Себе Си, като прие образ на раб... смири Себе Си, бидейки послушен дори до смърт, и то смърт кръстна. Затова и Бог Го високо въздигна и Му даде име, което е по-горе от всяко име".
  Както е казал Христос: „... ако те плесне някой по дясната буза, обърни му и другата".

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
25 сеп 2020
Последни новини