Общинските съветници ще обсъждат поне 16 точки

След дългата лятна почивка между две сесии, общинските съветници се събират, за да разгледат един от най-дългите дневни редове през последните 5 години. 16 са точките, които са залегнали в неговия проект.

Днес от 17.30 в Пленарна зала местните парламентаристи ще се запознаят с готовността за стартиране на учебната година в училищата от общинската мрежа. Предстои да бъде приета Наредба за регистър на детските градини. По отношение на образованието, съветниците трябва да дадат съгласие ОбА да кандидатства по проект, по който ПГСС „Васил Левски“ е допусната за участие. Стойността на проектното предложение може да достигне 1,3 млн.лева безвъзмездно финансирани от ОП „Региони в растеж“. Училището от 1 август вече е общинско, затова предложението трябва да бъде подадено от името на ОбА.

Старейшините ще трябва да разгледат Наредбата за чистота и обществения ред и да вземат решение за движението в централна градска част.

Сред точките е желанието на  Янко Манолов да подобри условията за придвижване на полския път в землището на село Езерово за своя сметка.

Ще бъдат разгледани възможностите за кандидатстване на НЧ“Светлина“ - Караджалово по програма за развитие на селските райони. Ще бъде търсена и подкрепа за вече разработени проекти за изграждане и рехабилитация на водопреносната мрежа в селата Татарево, Виница, Воден, Дълбок извор, Караджалово. Ще бъде гласувано кандидатстването за средства за рехабилитация на „Братя Миладинови – север“ от програмата за развитие на селските райони и за пътя Бяла река – Първомай – ремонт, който на практика вече започна.

Да бъдат отпуснати допълнително 3217,50 лева е поискал зам.-кметът Ружди Салим, за да бъде изпълнено изискването за кандидатстване по проект за реконструкция и модернизация на Социалния патронаж. Проектът вече веднъж е гласуван, но първоначалния вариант е пропуснато да бъдат включени 10% непредвидени разходи, които са за сметка на общинския бюджет, затова се налага то да бъде гласувано повторно с новата сума.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ам
    Амин
    5 -6
    13:21, 31 авг 2016
    Първо се оправя Църквата, след това всичко останало. Когато хората са близо до Бога, животът им е по-лесен и по-щастлив. Изпълнени са с любов, извисяват се духовно. Децата са по-добри, когато припознаят Бога от ранна възраст.
    • Ди
      Дида
      6 -3
      13:43, 31 авг 2016
      Теди,ако знаеш коя е тази '''свиня""кажи я ,за да го спрем да коментира.
    • Пъ
      Първомай юг
      0 0
      14:52, 31 авг 2016
      Диди,чукни му една среща,може и да дойде :)
  • 2
    Ам
    Амин
    5 -7
    15:32, 31 авг 2016
    До Дида: Св. апостол Павел казва: „Иисус Христос... унизи Себе Си, като прие образ на раб... смири Себе Си, бидейки послушен дори до смърт, и то смърт кръстна. Затова и Бог Го високо въздигна и Му даде име, което е по-горе от всяко име".
    Както е казал Христос: „... ако те плесне някой по дясната буза, обърни му и другата".
Последни новини