90-годишна жена помни и рецитира "Изворът на белоногата"

90-годишна жена рецитира наизуст цялата Славейкова поема „Изворът на белоногата“ и показа на група деца не само колко е свежа паметта ѝ, а и колко е вдъхновяващо да знаеш такива прекрасни произведения. Баба Николинка е настанена в ДВХФУ в село Езерово. Въпреки годините си е с със запазен интелект, знае и рецитира и други стихове и изглежда отлично за възрастта си.

Артистичното изпълнение на Николина Йорданов стана факт когато екипите на ЦОП – Първомай и  Центъра за настаняване от семеен тип в Дебър заведоха децата при възрастните хора от дома в село Езерово.

Деца и възрастни се забавляваха заедно, дарявайки си взаимно истински споделено време. Гостите бяха подготвили програма, с която поздравиха с музикални изпълнения възрастните домакини. Тогава, спонтанно думата взе и Николинка. Нейните „съквартиранти“ също се включиха импровизирано в програмата, доказвайки на практика, че ентусиазмът, талантът, артистичността и уменията нямат възраст, а богатството на човешката душевност сбъдва красивото и ни свързва, без ограничения, без предразсъдъци, чисто човешки! Децата зарадваха домуващите и с картички, специално изработени от тях самите. Изпълненията, споделените истории и житейски опит превърнаха срещата в незабравимо преживяване и пример за децата занапред – за това колко малко е нужно, за да бъдем удовлетворени - общуване в дух на толерантност и взаимно уважение, ценейки богатството на личността на другия, човешките взаимоотношения и настоящия миг.

Срещата, проведена в края на миналата седмица в ДВХФУ с. Езерово е от календара на на ЦОП Първомай и е под мотото „Споделено време“ . Тя е част от събитията от Национална кампания на СОНИК СТАРТ за толерантност „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел“.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ам
    Амин
    0 -9
    10:41, 10 авг 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
Последни новини