Караджаловец потърси помощ от д-р Попова, за да реши съседски проблем

Георги Георгиев от Караджалово потърси помощта на депутата д-р Катя Попова да бъде решен проблем на него и съседите му, съществуващ от 2008 г.

На проведената приемна той разказа на народния представител, че живеещи в близост до него животновъди отглеждат крави, но не спазват нужната хигиена за изхвърляне на животинските отпадъци. Години наред Георгиев и съседите му са принудени да дишат зловонната миризма, която привлича множество насекоми особено лятото, а изпаренията създават здравословни проблеми.

По думите му до момента има подадени куп жалби до кмета на Общината и до Районната здравна инспекция - Пловдив.

Към днешна дата обаче е налице само една проверка от еколозите на Община Първомай. Те са установили, че жалбите са основателни. Връчен е Протокол на животновъдите със срок на изпълнение.

„Тези предупреждения обаче не притесниха животновъдите и те си правят каквото си искат, дори използват заплахи и сила, ако им се направи забележка." - жалва се Георгиев.

Оказа се, че сега надеждите на хората са насочени към народния представител. Д-р Попова се ангажира да посети Караджалово, за да се запознае лично с положението.

Катя Попова обеща да проведе разговор с кметицата на селото и да се потърси възможност за организиране на общоселско събрание. На него да се определи маршрута на животните на всички животновъди от селото, за да не пречат при преминаването си на никого.

Народният представител обеща още да говори с експерти от Министерството на здравеопазването, Министерството на земеделието и МОСВ.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Тъ
    тъпчо
    13 -2
    16:40, 9 авг 2016
    Откъде-накъде разпоредбите ще се дискутират на общоселско събрание. Нали фермите трябва да са изнесени извън населеното место. Има правила. Остава да попитат и кравите откъде им е най-удобно да минават. Защо създавате на гражданите представата, че сме тъп град с тъпи хора. Не е вярно. Такива са само няколко човека.
  • 2
    То
    Тоско Янев
    8 -2
    22:39, 9 авг 2016
    Сегашната ви "демокрация" е равна на анархия! Овчи народеее!!!!
  • 3
    Цц
    Ццц
    15 -3
    11:57, 10 авг 2016
    Измислена дупутатка на която Първомай нет прави реклама
  • 4
    Чо
    Човек
    7 -1
    20:31, 10 авг 2016
    В Караджалово кравите са почит а не хората
  • 5
    За
    За мизерията в Първомай
    8 -2
    15:01, 11 авг 2016
    В Първомай се отглеждат всякакви селскостолански животни без да се регистрират, проверяват от ветеринар, ваксинират и маркират което за 2016-та година е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Най-често са прасета поради причината, че те ядът почти всичко което им се даде. Всички тези животни трябва да живеят на километри от града заради болести, миризми и мизерий. На собственниците обаче не им пука и дори знаят каде птицекланниците изхварлят отпадаци който стават за храна след преваряване което допалнително засилва многократно и без това силната миризма (гушки, черва, крака и други) така става ясно че отглеждането е с минимални разходи за сметка на миризмата и болестите който се пренасят ОТ сметището в града. След това животните който се отглеждат с отпадаци запушват канализацията на цели квартали и хората който са ПРИНУДЕНИ да дишат миризмата на мърша и да са изложени на риск от болести са ПРИНУДЕНИ също да плащат за отпушване на канализация на всеки 1-2 месеца, собственниците на животните дори не дават пари за отпушването което е причинено изцяло от тях, те предпочитат да си сабират парите и да правят нови незаконни постройки и да си разрастват така печелившия бизнес понеже знаят, че няма кой да дойде да ги провери дори след сигнали на хора който са потърпевши и страдат дълги години заради тях. И всичко това става в ГРАД Първомай не в някое село в околията и продалжава над 13-14 години !! Мизерията тук е огромна и затова нашият град ще си остане на ДЪНОТО и дори ще продалжава да пропада надоло до колкото е възможно, докато всеки който познава кмета или му е роднина както в повечето случай си прави каквото поиска без почти никакви последствия.

Още новини

Последни новини