0 °C

Караджаловец потърси помощ от д-р Попова, за да реши съседски проблем

Георги Георгиев от Караджалово потърси помощта на депутата д-р Катя Попова да бъде решен проблем на него и съседите му, съществуващ от 2008 г.

На проведената приемна той разказа на народния представител, че живеещи в близост до него животновъди отглеждат крави, но не спазват нужната хигиена за изхвърляне на животинските отпадъци. Години наред Георгиев и съседите му са принудени да дишат зловонната миризма, която привлича множество насекоми особено лятото, а изпаренията създават здравословни проблеми.

По думите му до момента има подадени куп жалби до кмета на Общината и до Районната здравна инспекция - Пловдив.

Към днешна дата обаче е налице само една проверка от еколозите на Община Първомай. Те са установили, че жалбите са основателни. Връчен е Протокол на животновъдите със срок на изпълнение.

„Тези предупреждения обаче не притесниха животновъдите и те си правят каквото си искат, дори използват заплахи и сила, ако им се направи забележка." - жалва се Георгиев.

Оказа се, че сега надеждите на хората са насочени към народния представител. Д-р Попова се ангажира да посети Караджалово, за да се запознае лично с положението.

Катя Попова обеща да проведе разговор с кметицата на селото и да се потърси възможност за организиране на общоселско събрание. На него да се определи маршрута на животните на всички животновъди от селото, за да не пречат при преминаването си на никого.

Народният представител обеща още да говори с експерти от Министерството на здравеопазването, Министерството на земеделието и МОСВ.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Тъ
  тъпчо
  13 -2
  16:40, 9 авг 2016
  Откъде-накъде разпоредбите ще се дискутират на общоселско събрание. Нали фермите трябва да са изнесени извън населеното место. Има правила. Остава да попитат и кравите откъде им е най-удобно да минават. Защо създавате на гражданите представата, че сме тъп град с тъпи хора. Не е вярно. Такива са само няколко човека.
 • 2
  То
  Тоско Янев
  8 -2
  22:39, 9 авг 2016
  Сегашната ви "демокрация" е равна на анархия! Овчи народеее!!!!
 • 3
  Цц
  Ццц
  15 -3
  11:57, 10 авг 2016
  Измислена дупутатка на която Първомай нет прави реклама
 • 4
  Чо
  Човек
  7 -1
  20:31, 10 авг 2016
  В Караджалово кравите са почит а не хората
 • 5
  За
  За мизерията в Първомай
  8 -2
  15:01, 11 авг 2016
  В Първомай се отглеждат всякакви селскостолански животни без да се регистрират, проверяват от ветеринар, ваксинират и маркират което за 2016-та година е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Най-често са прасета поради причината, че те ядът почти всичко което им се даде. Всички тези животни трябва да живеят на километри от града заради болести, миризми и мизерий. На собственниците обаче не им пука и дори знаят каде птицекланниците изхварлят отпадаци който стават за храна след преваряване което допалнително засилва многократно и без това силната миризма (гушки, черва, крака и други) така става ясно че отглеждането е с минимални разходи за сметка на миризмата и болестите който се пренасят ОТ сметището в града. След това животните който се отглеждат с отпадаци запушват канализацията на цели квартали и хората който са ПРИНУДЕНИ да дишат миризмата на мърша и да са изложени на риск от болести са ПРИНУДЕНИ също да плащат за отпушване на канализация на всеки 1-2 месеца, собственниците на животните дори не дават пари за отпушването което е причинено изцяло от тях, те предпочитат да си сабират парите и да правят нови незаконни постройки и да си разрастват така печелившия бизнес понеже знаят, че няма кой да дойде да ги провери дори след сигнали на хора който са потърпевши и страдат дълги години заради тях. И всичко това става в ГРАД Първомай не в някое село в околията и продалжава над 13-14 години !! Мизерията тук е огромна и затова нашият град ще си остане на ДЪНОТО и дори ще продалжава да пропада надоло до колкото е възможно, докато всеки който познава кмета или му е роднина както в повечето случай си прави каквото поиска без почти никакви последствия.

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини