9 °C

В Буково подхванаха зоната за отдих

Изображение 1 от 2

  Със засаждане на розови храсти и боядисване на ограда започна реализацията на проекта за озеленяване и възстановяване на зона за отдих в село Буково.

  Както беше предвидено, жителите на селото се включиха със собствен труд, заедно със кмета те почистиха мястото и започнаха озеленяване и обновяване на 228 кв. м. от общата площ. Това трябва да ги направи пълноценни стопани с грижовно отношение към заобикалящата ги среда.

  След изпълнението на проекта стопанисването и поддръжката на обекта ще се поеме от кмета и жителите на кметството. Ежегодно ще се отделят средства от местния бюджет за поддръжка на зелените площи и съоръженията. Кметът се е ангажирал да осигури и проведе занятия на екологична тематика, целящи да затвърдят у децата наученото при реализацията на дейностите по проекта.

  Вече са поръчани за изработване на уредите за стрийт фитнес, които трябва да заемат останалата част от зоната за отдих. Общата стойност на проекта е 10 000 лв. Получени от програмата на ПУДОС, за дейности в рамките на Националната кампания „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА" за общини и кметства. Крайният срок за реализирането на проекта е 31 октомври 2016 година.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ам
   Амин
   7 -23
   14:46, 10 авг 2016
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Хм
    Хм
    16 -4
    17:34, 10 авг 2016
    Чакай да те попитам нещо. Ако човек прави само добри дела, но не си общува с бога, според твоите критерии, лош ли е или добър. Ако зачита морала, способен е да разсъждава, но някак не му подхожда храма и не е дарител на църквата, бог ще го осъди ли или не. А ти специално какъв си: разумен или не, с морал или без, добър или злонамерен. Кажи да видим. Не трябва ли злият, завистливият, глупавият, наглият, безчовечният, безполезният, та дори и набожен, да бъде по-притеснен от страшния съд. Според мен, последният трябва да бъде много по-обезпокоен, най-малкото защото създава негативна среда около себе си.
    Чуй нещо от мен. Добрите хора успяват, но не защото бог им помага, а защото всеки гледа именно на добри хора да се уповава. Може и да не схванеш. Едва ли ще схванеш. Вероятно много малко ще проумеят казаното, но нищо. Това нищо не променя.
  • 2
   Ан
   Ани
   3 -2
   13:31, 15 авг 2016
   Като гледам тази на екрана мога да си направя заключенйе за всичко.Смешници и нещо повече,кой гламав е заснел тази пародия.

  Хороскоп за 26.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
  26 яну 2021
  Последни новини