В Буково подхванаха зоната за отдих

Изображение 1 от 2

    Със засаждане на розови храсти и боядисване на ограда започна реализацията на проекта за озеленяване и възстановяване на зона за отдих в село Буково.

    Както беше предвидено, жителите на селото се включиха със собствен труд, заедно със кмета те почистиха мястото и започнаха озеленяване и обновяване на 228 кв. м. от общата площ. Това трябва да ги направи пълноценни стопани с грижовно отношение към заобикалящата ги среда.

    След изпълнението на проекта стопанисването и поддръжката на обекта ще се поеме от кмета и жителите на кметството. Ежегодно ще се отделят средства от местния бюджет за поддръжка на зелените площи и съоръженията. Кметът се е ангажирал да осигури и проведе занятия на екологична тематика, целящи да затвърдят у децата наученото при реализацията на дейностите по проекта.

    Вече са поръчани за изработване на уредите за стрийт фитнес, които трябва да заемат останалата част от зоната за отдих. Общата стойност на проекта е 10 000 лв. Получени от програмата на ПУДОС, за дейности в рамките на Националната кампания „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА" за общини и кметства. Крайният срок за реализирането на проекта е 31 октомври 2016 година.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ам
      Амин
      7 -23
      14:46, 10 авг 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Хм
        Хм
        16 -4
        17:34, 10 авг 2016
        Чакай да те попитам нещо. Ако човек прави само добри дела, но не си общува с бога, според твоите критерии, лош ли е или добър. Ако зачита морала, способен е да разсъждава, но някак не му подхожда храма и не е дарител на църквата, бог ще го осъди ли или не. А ти специално какъв си: разумен или не, с морал или без, добър или злонамерен. Кажи да видим. Не трябва ли злият, завистливият, глупавият, наглият, безчовечният, безполезният, та дори и набожен, да бъде по-притеснен от страшния съд. Според мен, последният трябва да бъде много по-обезпокоен, най-малкото защото създава негативна среда около себе си.
        Чуй нещо от мен. Добрите хора успяват, но не защото бог им помага, а защото всеки гледа именно на добри хора да се уповава. Може и да не схванеш. Едва ли ще схванеш. Вероятно много малко ще проумеят казаното, но нищо. Това нищо не променя.
    • 2
      Ан
      Ани
      3 -2
      13:31, 15 авг 2016
      Като гледам тази на екрана мога да си направя заключенйе за всичко.Смешници и нещо повече,кой гламав е заснел тази пародия.
    Последни новини