Клуб на радостта стартира кампания за събиране на детски дрехи

Срамежливо, почти тихомълком Клуба на радостта стартира своя кампания за събиране на дрехи и обувки за децата от Центъра за настаняване на семеен тип в квартал Дебър. Идеята е на младежите, които от се опитват да съберат макар и употребявани, но в добро състояние ежедневни дрехи и обувки.

За акцията си те обявиха две дати – на 8 и 10 август. В часовете между 17 и 19 всеки, който иска да направи дарение, може да го занесе в офиса на клуба - в сградата срещу Районния съд.

Вчера в Клуба вече са получени дрехи от двама добротворци, но те са крайно недостатъчни. Организаторите – Станимира Мущанова и Жанета Колева се надяват утре да откликнат повече хора. Имаме нужда от хора с големи сърца, за да направим едно дете щастливо – призовават те.

Децата, които живеят в Центъра за настаняване от семеен тип са 11 и са на възраст между 4 и 18 години. Най-малкото дете е момче на 4 години, има още 3 по-големи момчета. Дрехите, от които се нуждаят са якета за есенно-зимния сезон. Сандали и обувки за момичетата 36, 37 и 39 номер, а за момчетата 41-42. Най- много се употребяват клинове, дамски къси панталони, дънки. Директорката на дома Росица Качарова е благодарна за инициативата на Клуба. Тя допълва списъка на нужните неща с училищни раница и помагала, а децата биха се зарадвали и на занимателни игри.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини