Звярът с две врати                                   

Mercedes-AMG GT (C190) е 2-местен спортен автомобил с 2 врати. Този модел на германската компания Mercedes-Benz е приемник на Mercedes-Benz SLS AMG. Представянето на спортната кола става за пръв път на 9 септември 2014 година. Месец по-късно е и световната премиера на модела за масовия потребител. Тя се случва на автосалона в Париж.

В началото на 2016 г. вече има 3 модификации на този 2-местен звяр: GT, GT Edition 1, GT S. Немският производител потвърждава, че е готов и с версиите GT3 и Black Series. Всички тези варианти на Mercedes-AMG GT се произвеждат в завода в Зинделфингене, Германия и са достойни конкуренти на Porsche 911, Jaguar F-Type, Maserati GranTurismo.

Mercedes-AMG GT е направен с 3982 кубиков бензинов двигател. Достига мощността на 462 коня или на 510 коня и е възможно да развие 304 километра в час максимална скорост. Колата достига от 0 до 100 километра за впечатляващите 3,8 секунди, затова колата бързо е наречена “малък звяр”. Мощността се предава чрез роботизирана 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител и ограничено приплъзване на диференциала.

През последните години Mercedes-Benz създаде редица нови технологии. Тяхната цел е опазване на околната среда и намаляване на изхвърляните вредни частици във въздуха. Ограничаването на CO₂ емисиите и разбира се разходът на гориво, са ключов приоритет на големия автомобилен строител. Малкият спортен звяр изхвърля по 216 грама въглероден двуокис на всеки изминат километър. Наред с това Mercedes-AMG GT гарантира най-високо ниво на удобство и уют чрез спортния дизайн с цяла поредица от екстри. С изключителни нива на показателите за разход на гориво и вредни емисии на изхвърлени газове, звярът с 2 врати бързо зае водещото място в своя сегмент, а на AVTOchastiONLINE24.bg се откриват за минути и се продават всички резервни части за Mercedes-AMG GT и модификациите му.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Последни новини