Започна дългоочакваният ремонт на тоалетните в гимназията

Ремонт на тоалетните за 20 000 лева започнаха в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Средствата са получени от бюджета на общината и ще стигнат за „пълното преобразяване“ на санитарните възли само на първия етаж.

Проблемът с тоалетните е може би най-често споменаваният при разговори с родителите – сподели директорът на училището Чавдар Здравчев. Той не е от вчера. Има деца, които избягват да ги посещават докато са на училище, а други тичат до домовете си през междучасието.

В същото време сградата често се посещава от различни гости на града и ученици, пътуващи и участващи в международни проекти. Решението е да се започне поетапен ремонт, тъй като пари за всичките четири етажа трудно ще се намерят.

Предстои да бъдат подменени тръбите на водопровода и канализацията, да се сложат клекала, теракота и всичко необходимо, за да придобият приличен вид.

Въпреки че има много работа по тоалетните възли, директорът е получил уверение от фирмата – изпълнител, че до края на ваканцията ремонтът ще е приключил.

В същото време е започнало и полагане на хидроизолация на покрива на стола, тъй като таванът е прокапал. За нея от общината са отделени още 10 000 лева.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

  • 1
    Fa
    Facepalm
    2 -2
    09:55, 9 авг 2016
    На първия етаж има 3 тоалетни. 3 тоалетни 20 000лв ??
  • 2
    Ам
    Амин
    4 -7
    10:15, 9 авг 2016
    Така и така е започнат ремонт. Добре е да се направи училищен параклис или стая за молитви, за да могат децата да изучават Божието слово. Защото: "не само с хляб ще живее човек, а с всяко слово, което излиза от Божии уста", а най-голям Учител е сам Бог.
    • Са
      Сатанист
      3 -2
      16:18, 9 авг 2016
      Гледай си работата
  • 3
    6
    6
    0 0
    11:06, 9 авг 2016
    На първия етаж има 6 тоалетни, 3 за момичета и 3 за момчета, както и общи части!
  • 4
    Ро
    родител
    4 0
    11:24, 9 авг 2016
    Защо само на 1-ви етаж? Толкова ли не могат да се намерят пари за тези тоалетни? Срамота е! Влизайки в училището вони занимарена на градска тоалетна.
  • 5
    До
    добра идея, но ...
    2 -2
    11:32, 9 авг 2016
    Соросоидите няма да дадат пари за параклис. Как ще си продават дрогата на духовно просветени хора после?
    • 22
      22222
      1 -1
      13:08, 9 авг 2016
      Сигурен ли си?
  • 6
    Ги
    гимназист
    3 -1
    11:44, 9 авг 2016
    И аз бях там , и аз ср*х в тая тоалетна навремето
  • 7
    То
    Тоско Янев
    5 0
    22:34, 9 авг 2016
    Ние старите комунисти ви построихме голямо училище, а вие едни тоалетни не можете да ремонтирате некадърници с некадърниците ви! Ами само това ли е?Чудя ви се как ние едно време имахме пари и за училищата, и за безплатно здраве, и за детски градини, и за улиците(вижте си закърпите по улиците-жалка работа!),и за пенсии ............То бива крадене, ама толкова не бива!
    • Ам
      Амин
      0 -7
      07:42, 10 авг 2016
      Другарю Янев. Вие, комунистите, бяхте безбожници и... Виж коментара
    • Ам
      Амин
      0 -8
      08:01, 10 авг 2016
      Помните ли, другарю Янев, че вие дори бяхте опреде... Виж коментара
    • На
      На тоско янев наследника
      4 -1
      09:58, 10 авг 2016
      Всичко беше безплатно тогава, ама сега го плащаме...
  • 8
    Вя
    вярващ
    3 0
    09:13, 11 авг 2016
    Другарю Амин, въпреки искрените Ви и доста успешни опити да употребите евангелието и вярата за проповеди в този сайт, пропускате да се взрете в проблемите вътре в Църквата, като източник на проблемите в обществото. По време на комунизма целия църковен състав беше подменен с псевдосвещеници-агенти. Традициите бяха разрушени ... за да се стигне до днешното безпътно положение на ояли се висши духовници и безполезни отци, които човек трудно може да ги намери в църквата за каквото и да било и през по-голямата част храма е затворен. Когато се появят свещеници с духовна кауза да помагат неуморно на хората със себеотдаване и аскетизъм, тогава нещата може и да претърпят обрат. А пък душевния ви атеизъм си личи по това, че не знаете кога, как и защо трябва да бие камбаната и това не е на всеки кръгъл час. Моля, не давайте повече съветите си, ако не можете да прозрете собствените си празноти.
  • 9
    На
    нашенец от село
    5 0
    21:40, 11 авг 2016
    От едни кенефи тръгнахме и стигнахме до камбаната. Кенефите трябва да се оправят, защото не бива децата да няма къде да се облекчат. Инак как ще се съсредоточат върху уроците. Камбаните първом са били използвани за да оповестяват бедствия, после са включени в ритуалите на някоi религии. В началото са били малки, впоследствие все по-големи, първоначално и съвсем доскоро са бити на ръка, сега - с електронни системи. Не знам кой-крив, кой-прав, но станаха някой не добри неща. Възникна спор от който няма спечелили. Всички загубихме - всеки както го разбира. Аз подкрепям камбаната, но ако се бие както преди - на ръка. Ако се бие с електронни системи, за което се твърди, че е причина за спора, няма да застана срещу Тренов. В този случай той има право, а попа - не. Ако се бие на ръка и Тренов продължи да протестира, тогава заставам на страната на попа. Според мен трябва да се намери решение, защото продължаването на конфликта във времето ще продължи да нанася щети на града. А на Амин ще кажа, че всеки си избира в какво да вярва, но важното е дали прави зулуми или не, дали е честен и върши работа. До ток обаче, без да те знам кой си, губиш по точки. Всеки ден затъваш все повече и повече. Явно съветниците ти не ги бива много. Бог е любов, спусната над всички. Не може да се обичат едни, а други не. Действия, които не показват любов към хората, не са угодни на Бога. А в Първомай точно това се случи.
    • Вя
      вярващ
      2 -2
      23:02, 11 авг 2016
      Ох, и ти си един атеист-многознайко - нищо различно от Амин ... Вярата в Бог е едничкото нещо, което имаме и най-свещената нужда на човек. Ние сме едни от първите християни в света! Имали сме храмове за чудо и приказ и велики свети хора, създали каноните на нашата вяра. Имаме хилядолетна традиция в изповядване на християнството по утвърден християнски канон. За съжаление потомствения червен атеизъм е прекъснал традицията на вярата у много хора. Мракът е огромен и това, което стана с камбаната в Първомай, го показва. Няма никакво значение дали камбаната на един християнски храм се бие на ръка или с механизъм, а по какъв повод се бие. Камбаната се бие в определени случаи за да оповести на християните определени неща - че е празник или скръбен момент, че е време за молитва и др. Начинът на биене в различните моменти е различен. Биенето с механизъм е дотолкова неподходящо пред биенето на ръка, доколкото е трудно да се програмира механизма кога да става биенето, а и в зависимост от повода какъв да е начина на биене. Затова биенето трябва да става на ръка - за да се бие когато и както трябва и по този начин да бъде водител на християните в изповядването на вярата. Биенето на кръгъл час беше една безмозъчна ... не знам как да я нарека ... история, показваща колко зле ни е църквата, а и част от населението заедно с нея. И сега тоя Амин точно по повод на камбаната се оказа от същата пасмина. Доктора хич не го споменавайте, той е патологичен атеист, който няма нищо общо с проблема. Проблемът беше между псевдорелигиозните атеисти в църквата и хората, които имаха нужда от истински храм!
      А състоянието на тоалетните по училищата е още един начин децата от ранна възраст да се чувстват много зле в тази държава ... на фона на някои прескъпо струващи безмислици (!), стотици деца и десетки учители в общината ходят във външни тоалетни зиме и лете. Какво да кажа повече не знам?! Господ да ни е на помощ!
  • 10
    Ам
    Амин
    0 -5
    07:54, 12 авг 2016
    До "нашенец от село" и "вярващ". Вие говорите не... Виж коментара
  • 11
    До
    до горните
    2 0
    09:55, 12 авг 2016
    Защо не се разкарате. Идиоти. Всеки, който слуша камбаната, има право на позиция.
    • До
      до последния
      0 -2
      12:45, 12 авг 2016
      Не може всеки кретен да си дава мнението за неща, които не го засягат и не са му в компетенцията. Камбаната засяга единствено вярващите православни християни и трябва да се бие по църковен канон.
Последни новини