14 °C

Започна дългоочакваният ремонт на тоалетните в гимназията

Ремонт на тоалетните за 20 000 лева започнаха в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Средствата са получени от бюджета на общината и ще стигнат за „пълното преобразяване“ на санитарните възли само на първия етаж.

Проблемът с тоалетните е може би най-често споменаваният при разговори с родителите – сподели директорът на училището Чавдар Здравчев. Той не е от вчера. Има деца, които избягват да ги посещават докато са на училище, а други тичат до домовете си през междучасието.

В същото време сградата често се посещава от различни гости на града и ученици, пътуващи и участващи в международни проекти. Решението е да се започне поетапен ремонт, тъй като пари за всичките четири етажа трудно ще се намерят.

Предстои да бъдат подменени тръбите на водопровода и канализацията, да се сложат клекала, теракота и всичко необходимо, за да придобият приличен вид.

Въпреки че има много работа по тоалетните възли, директорът е получил уверение от фирмата – изпълнител, че до края на ваканцията ремонтът ще е приключил.

В същото време е започнало и полагане на хидроизолация на покрива на стола, тъй като таванът е прокапал. За нея от общината са отделени още 10 000 лева.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  Fa
  Facepalm
  2 -2
  09:55, 9 авг 2016
  На първия етаж има 3 тоалетни. 3 тоалетни 20 000лв ??
 • 2
  Ам
  Амин
  4 -7
  10:15, 9 авг 2016
  Така и така е започнат ремонт. Добре е да се направи училищен параклис или стая за молитви, за да могат децата да изучават Божието слово. Защото: "не само с хляб ще живее човек, а с всяко слово, което излиза от Божии уста", а най-голям Учител е сам Бог.
  • Са
   Сатанист
   3 -2
   16:18, 9 авг 2016
   Гледай си работата
 • 3
  6
  6
  0 0
  11:06, 9 авг 2016
  На първия етаж има 6 тоалетни, 3 за момичета и 3 за момчета, както и общи части!
 • 4
  Ро
  родител
  4 0
  11:24, 9 авг 2016
  Защо само на 1-ви етаж? Толкова ли не могат да се намерят пари за тези тоалетни? Срамота е! Влизайки в училището вони занимарена на градска тоалетна.
 • 5
  До
  добра идея, но ...
  2 -2
  11:32, 9 авг 2016
  Соросоидите няма да дадат пари за параклис. Как ще си продават дрогата на духовно просветени хора после?
  • 22
   22222
   1 -1
   13:08, 9 авг 2016
   Сигурен ли си?
 • 6
  Ги
  гимназист
  3 -1
  11:44, 9 авг 2016
  И аз бях там , и аз ср*х в тая тоалетна навремето
 • 7
  То
  Тоско Янев
  5 0
  22:34, 9 авг 2016
  Ние старите комунисти ви построихме голямо училище, а вие едни тоалетни не можете да ремонтирате некадърници с некадърниците ви! Ами само това ли е?Чудя ви се как ние едно време имахме пари и за училищата, и за безплатно здраве, и за детски градини, и за улиците(вижте си закърпите по улиците-жалка работа!),и за пенсии ............То бива крадене, ама толкова не бива!
  • Ам
   Амин
   0 -7
   07:42, 10 авг 2016
   Другарю Янев. Вие, комунистите, бяхте безбожници и... Виж коментара
  • Ам
   Амин
   0 -8
   08:01, 10 авг 2016
   Помните ли, другарю Янев, че вие дори бяхте опреде... Виж коментара
  • На
   На тоско янев наследника
   4 -1
   09:58, 10 авг 2016
   Всичко беше безплатно тогава, ама сега го плащаме...
 • 8
  Вя
  вярващ
  3 0
  09:13, 11 авг 2016
  Другарю Амин, въпреки искрените Ви и доста успешни опити да употребите евангелието и вярата за проповеди в този сайт, пропускате да се взрете в проблемите вътре в Църквата, като източник на проблемите в обществото. По време на комунизма целия църковен състав беше подменен с псевдосвещеници-агенти. Традициите бяха разрушени ... за да се стигне до днешното безпътно положение на ояли се висши духовници и безполезни отци, които човек трудно може да ги намери в църквата за каквото и да било и през по-голямата част храма е затворен. Когато се появят свещеници с духовна кауза да помагат неуморно на хората със себеотдаване и аскетизъм, тогава нещата може и да претърпят обрат. А пък душевния ви атеизъм си личи по това, че не знаете кога, как и защо трябва да бие камбаната и това не е на всеки кръгъл час. Моля, не давайте повече съветите си, ако не можете да прозрете собствените си празноти.
 • 9
  На
  нашенец от село
  5 0
  21:40, 11 авг 2016
  От едни кенефи тръгнахме и стигнахме до камбаната. Кенефите трябва да се оправят, защото не бива децата да няма къде да се облекчат. Инак как ще се съсредоточат върху уроците. Камбаните първом са били използвани за да оповестяват бедствия, после са включени в ритуалите на някоi религии. В началото са били малки, впоследствие все по-големи, първоначално и съвсем доскоро са бити на ръка, сега - с електронни системи. Не знам кой-крив, кой-прав, но станаха някой не добри неща. Възникна спор от който няма спечелили. Всички загубихме - всеки както го разбира. Аз подкрепям камбаната, но ако се бие както преди - на ръка. Ако се бие с електронни системи, за което се твърди, че е причина за спора, няма да застана срещу Тренов. В този случай той има право, а попа - не. Ако се бие на ръка и Тренов продължи да протестира, тогава заставам на страната на попа. Според мен трябва да се намери решение, защото продължаването на конфликта във времето ще продължи да нанася щети на града. А на Амин ще кажа, че всеки си избира в какво да вярва, но важното е дали прави зулуми или не, дали е честен и върши работа. До ток обаче, без да те знам кой си, губиш по точки. Всеки ден затъваш все повече и повече. Явно съветниците ти не ги бива много. Бог е любов, спусната над всички. Не може да се обичат едни, а други не. Действия, които не показват любов към хората, не са угодни на Бога. А в Първомай точно това се случи.
  • Вя
   вярващ
   2 -2
   23:02, 11 авг 2016
   Ох, и ти си един атеист-многознайко - нищо различно от Амин ... Вярата в Бог е едничкото нещо, което имаме и най-свещената нужда на човек. Ние сме едни от първите християни в света! Имали сме храмове за чудо и приказ и велики свети хора, създали каноните на нашата вяра. Имаме хилядолетна традиция в изповядване на християнството по утвърден християнски канон. За съжаление потомствения червен атеизъм е прекъснал традицията на вярата у много хора. Мракът е огромен и това, което стана с камбаната в Първомай, го показва. Няма никакво значение дали камбаната на един християнски храм се бие на ръка или с механизъм, а по какъв повод се бие. Камбаната се бие в определени случаи за да оповести на християните определени неща - че е празник или скръбен момент, че е време за молитва и др. Начинът на биене в различните моменти е различен. Биенето с механизъм е дотолкова неподходящо пред биенето на ръка, доколкото е трудно да се програмира механизма кога да става биенето, а и в зависимост от повода какъв да е начина на биене. Затова биенето трябва да става на ръка - за да се бие когато и както трябва и по този начин да бъде водител на християните в изповядването на вярата. Биенето на кръгъл час беше една безмозъчна ... не знам как да я нарека ... история, показваща колко зле ни е църквата, а и част от населението заедно с нея. И сега тоя Амин точно по повод на камбаната се оказа от същата пасмина. Доктора хич не го споменавайте, той е патологичен атеист, който няма нищо общо с проблема. Проблемът беше между псевдорелигиозните атеисти в църквата и хората, които имаха нужда от истински храм!
   А състоянието на тоалетните по училищата е още един начин децата от ранна възраст да се чувстват много зле в тази държава ... на фона на някои прескъпо струващи безмислици (!), стотици деца и десетки учители в общината ходят във външни тоалетни зиме и лете. Какво да кажа повече не знам?! Господ да ни е на помощ!
 • 10
  Ам
  Амин
  0 -5
  07:54, 12 авг 2016
  До "нашенец от село" и "вярващ". Вие говорите не... Виж коментара
 • 11
  До
  до горните
  2 0
  09:55, 12 авг 2016
  Защо не се разкарате. Идиоти. Всеки, който слуша камбаната, има право на позиция.
  • До
   до последния
   0 -2
   12:45, 12 авг 2016
   Не може всеки кретен да си дава мнението за неща, които не го засягат и не са му в компетенцията. Камбаната засяга единствено вярващите православни християни и трябва да се бие по църковен канон.

Хороскоп за 27.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Готовността ви за действие е впечатляваща, предвид обстоятелствата покрай вас. Като начало се убедете, че е във вашите възможности. Не се ангажирайте с прекалено много задачи, това може да ви донесе повече напрежение. Отнесете се с внимание към човек от обкръжението ви, който е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
27 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Времето ще работи за вас и ще стигне за всичко, а задачите ви ще се реализират както ги предвиждате. Обърнете повече внимание на семейството си, напоследък сте твърде заети и пропускате важни моменти. Не бъдете прекалено недоверчиви към направена ви оферта. Откриват ви се възможности, за каквито сте мечтали.
27 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с ентусиазъм. Контактите с близките ви действат тонизиращо, а разбирането от страна на любимия човек ви кара да забравите проблемите. Действайте, впускайте се в рисковани начинания, успехът е на ваша страна.
27 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят за много от вас ще премине в спокойна обстановка, сред близки или приятели. Други ще използват времето си за професионална подготовка, предстоящи изпити или делови срещи поддържат кондицията и вниманието им будни. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви, погледнете на тях от друг ъгъл и ще ги преодолеете по-лесно.
27 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се почувствате значително по-добре, ако не говорите за всичко онова, което ви тревожи. Не за друго, а защото е възможно да нараните без причинно някой до вас, без от това да спечелите. Вечерта ви ще бъде приятна, но заслуга ще е на някой, който ви обича. Бъдете откровени с него и не крийте отношението си, каквото и да е то.
27 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред хора, общувайки вместо да си седите у дома. Ще ви се отдаде такава възможност към средата на деня, когато приятен ангажимент ще ви срещне с интересни личности. Можете да научите много и да споделите част от своя опит, което пък ще бъде от полза за събеседниците ви. На някои от вас предстои пътуване по работа.
27 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви интересен ден, изпълнен с положителни емоции. Независимо с какво предпочетете да се занимавате със сигурност ще откривате приятни неща във всяко нещо. Ново запознанство ще въодушеви необвързаните от вас. Личното ви обаяние няма да остане незабелязано от хората около вас. Възможно е да се запалите по нещо ново и вълнуващо.
27 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
27 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съществуват проблеми, които понякога ви причиняват притеснения. Въпреки, че сте силни, чувствителността ви е изострена и ще приемете случващото се като особено сериозно. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и не се колебайте да направите компромис, ако трябва.
27 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В прекрасно настроение сте и с удоволствие и нетърпение пристъпвате към обичайните си занимания. Среща с интересна и привлекателна личност ще направи този ден незабравим. Не пропускайте добрата възможност, която ви се открива. Това може да е началото на стабилна и трайна връзка. Не всеки среща такъв човек, а и скоро едва ли ще ви се отдаде подобна възможност.
27 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте промените днес. Домашният уют е препоръчителен и доста здравословен. Вечерта прекарана в дружелюбна приятелска компания е най-удачният завършек на деня. Непредпазлив флирт може да ви създаде неприятности.
27 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Няма да сгрешите, ако се вслушате в собствените си разсъждения и желания. С добрите си организаторски умения ще трансформирате работата в удоволствие. Някои от вас ще предприемат пътуване до нови и непознати за тях места. Това ще ги зареди с много енергия. Ще изживеете приятни мигове с любимите си хора.
27 сеп 2020
Последни новини