Без Меси Барселона се издъни

Без звездата си Лионел Меси Барселона направи първа грешна стъпка от 10 кръга насам и изненадващо завърши само 1:1 като домакин на Хетафе в 12-тия кръг от Примера дивисион.

Досега каталунците имаха 9 поредни победи в първенството и благодарение най-вече на бляскавата игра на Меси помитаха всичко живо с разгромяваща разлика.

Сега обаче Барса бе на ръба да допусне дори загуба, тъй като гостите от Мадрид откриха резултата през първото полувреме. Все пак с гол в 71-та минута на Сейду Кейта отборът на Пеп Гуардиола измъкна една точка.

Така преднината пред втория Реал Мадрид бе стопена на 3 точки, а следващия кръг на Барса предстои много тежко гостуване на Севиля.


Освен Меси, за Барса отсъстваха Маркес и Иниеста, както и трайно контузените Милито и Абидал.

Липсата най-вече на Меси и Иниеста определено си личеше и макар Барса да притежаваше повече топката, играта на каталунците не беше онази помитаща лавина от последните мачове.

Мачът стана още по-труден за домакините в 19-та минута, когато бяха ударени като с гръм от ясно небе. При една напълно безопасна атака Ману дел Морал беше сам срещу трима защитници и изглеждаше, че няма никакъв шанс.

След като първият му опит за пас рикошира в съперник топката се върна в него и той нанесе изненадващ удар по земя от 25 метра, който се заби точно в долния десен ъгъл зад безпомощния Валдес.

В ответната атака Боян Къркич нанесе опасен удар от въздуха на 10 метра от вратата, но топката рикошира и излезе в корнер.

Отново Къркич застраши вратата на Хетафе в 27-та минута, но опитът му за прехвърлящ удар с глава бе неуспешен.

Малко по-късно Силвиньо изстреля истински снаряд от границата на наказателното поле, но Пато Абондансиери изби с върха на пръстите си в корнер.

Контраатаките на Хетафе бяха редки, но при една от тях Албин успя да напредне покрай няколко защитника и да отправи удар, който обаче бе спасен от Валдес.

Пет минути преди края на полувремето Етоо бе на косъм от гола, но ударът му от 20 метра тресна напречната греда.

И след почивката Барса притежаваше изцяло топката, но се затрудняваше да създаде сериозни опасности. Една такава щеше да се получи в 55-та минута, но страничният съдия вдигна засада, която можеше и да не се отсъди.

Веднага след това Гуардиола замени Хлеб и Къркич с Анри и Педро. На пейката младият Боян се разплака заради многобройните си пропуски.

В 60-та минута Хетафе организира много опасна контраатака, но накрая Ману действа прекалено праволинейно и стреля в тялото на защитник.

Пике и Анри нанесоха удари към вратата на гостите, но този на испанеца бе неточен, а французинът стреля право в ръцете на вратаря.

Хетафе бе близо до гола, когато Ману открадна топката от Кейта и след това Албин слаломира и нанесе опасен удар, минал на сантиметри покрай гредата.

Тази вечер на "Ноу Камп" сякаш бе Барселона от миналия сезон и в потвърждение на това, иначе доста стабилният този сезон Валдес с кашкавалени пръсти едва не пусна един много евтин гол след далечен удар.

И вероятно точно когато играчите и феновете на каталунците са почнали да се отчайват, в 71-та минута падна изравнителен гол. Дани Алвеш центрира много остро и на 5 метра от вратата Кейта скочи и засече с глава в празната мрежа пред него.

Голът вдъхна живот в Барселона и домакините натикаха съперника в наказателното му поле.

В сгъстената защита на гостите Барселона бе принудена да разчита предимно на центрирания, но при наличието на играчи като Етоо, Анри, Гудйонсен и дори защитниците Пуйол и Пике, това бе доста сериозна опасност.

При едно центриране от корнер именно бившият играч на Манчестър Юнайтед нанесе изключително опасен удар с глава, който обаче бе спасен по невероятен начин от Абондансиери.

В ответната атака и Хетафе успя да организира атака с точно центриране, но само на 5 метра от вратата Кортес стреля с глава право в ръцете на Валдес.

Барса натискаше, а мадридчани бяха доволни да се защитават. Въпреки това, противно на логиката на игра гостите можеха да вкарат сензационен победен гол в 90-та минута, когато Ману проби по крилото и центрира много остро, но двама негови съотборници се разминаха да засекат топката от близо.

Барселона - Хетафе 1:1

Барселона: Валдес, Алвеш, Пуйол, Пике, Силвиньо (73 Гудйонсен), Туре, Кейта, Шави, Хлеб (56 Педро), Къркич (56 Анри), Етоо

Голмайстор: Кейта 71

Хетафе: Пато, Контра, Ката Диас, Марио, Лихт (67 Рафа), Полански, Каскеро (81 Селестини), Гранеро (63 Кортес), Гавилан, Албин, Ману

Голмайстор: Ману 19
Източник: gol.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини