Дечко Петков: Общинският съвет е последователен в намеренията си да решава проблемите на общината

Ударно, за по-малко от 18 минути, приключи сесията на местния парламент, проведена в последните работни часове на последния работен ден от седмицата. В проекта ѝ за дневен ред бяха заложени 7 точки, а председателят на здравната комисия д-р Атанаска Симеонова внесе и една допълнителна – за помощи на нуждаещи се съграждани.

Предложен и одобрен беше отчетът на Председателя на съветниците Дечко Петков.

В изпълнение на ЗМСМА, той предостави статистика на проведените заседания на комисиите и Общинския съвет от първото заседание след изборите през 2015 година до края на първото шестмесечие на 2016 година.

В отчета се казва: „В конструктивен дух протича работата на постоянните комисии към Общински съвет, насочена да подпомага съвета в решаването на местните проблеми, свързани с икономическото развитие, управлението на общинската собственост, въпроси свързани с инфраструктурата, социалните дейности, образование, култура и др.

За този период са променени 2 общински наредби, взети са 95 решения в сферата на управление и разпореждане на общинско имущество, 15 са решенията свързани с инфраструктурата и устройството на територията.

За този период има само едно върнато от Областния управител решение, което е приведено в съответствие със законовите изисквания.

„Направеният анализ – заключва Дечко Петков – може да се каже, че през отчетния период Общинският съвет е бил последователен в целите и намеренията си да разреши немалка част от въпросите и проблемите на общината и нейните жители.

С това се съгласиха и 18-те присъстващи на сесията съветници, които гласуваха единодушно за приемане на отчета.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бе
    безреботен
    27 -1
    12:09, 18 юли 2016
    Най - високо платените особи на общината - общинските съветници! За 18 минути работа- 500 лева заплата! Ако и интелекта им беше на нивото на минутната им ставка от приблизително 24 лева на минута Общината щеше да цъфти. И всичко това го плащаме ние , данъкоплатците! Хак ни е! А някой да знае ползата от това,за което плащаме? Нека ни я опише!
  • 2
    Ре
    ремонт
    9 -6
    12:23, 18 юли 2016
    Според мен трябва да се направи основен ремонт на сградата на общината, да се измаже фасадата, да се сменят бюра, дограми и т.н., да се закупят нови компютри. Оправете ги най-накрая тези тоалетни. Да те е гнус да се изпикаеш.
Последни новини