19 °C

Дечко Петков: Общинският съвет е последователен в намеренията си да решава проблемите на общината

Ударно, за по-малко от 18 минути, приключи сесията на местния парламент, проведена в последните работни часове на последния работен ден от седмицата. В проекта ѝ за дневен ред бяха заложени 7 точки, а председателят на здравната комисия д-р Атанаска Симеонова внесе и една допълнителна – за помощи на нуждаещи се съграждани.

Предложен и одобрен беше отчетът на Председателя на съветниците Дечко Петков.

В изпълнение на ЗМСМА, той предостави статистика на проведените заседания на комисиите и Общинския съвет от първото заседание след изборите през 2015 година до края на първото шестмесечие на 2016 година.

В отчета се казва: „В конструктивен дух протича работата на постоянните комисии към Общински съвет, насочена да подпомага съвета в решаването на местните проблеми, свързани с икономическото развитие, управлението на общинската собственост, въпроси свързани с инфраструктурата, социалните дейности, образование, култура и др.

За този период са променени 2 общински наредби, взети са 95 решения в сферата на управление и разпореждане на общинско имущество, 15 са решенията свързани с инфраструктурата и устройството на територията.

За този период има само едно върнато от Областния управител решение, което е приведено в съответствие със законовите изисквания.

„Направеният анализ – заключва Дечко Петков – може да се каже, че през отчетния период Общинският съвет е бил последователен в целите и намеренията си да разреши немалка част от въпросите и проблемите на общината и нейните жители.

С това се съгласиха и 18-те присъстващи на сесията съветници, които гласуваха единодушно за приемане на отчета.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Бе
  безреботен
  27 -1
  12:09, 18 юли 2016
  Най - високо платените особи на общината - общинските съветници! За 18 минути работа- 500 лева заплата! Ако и интелекта им беше на нивото на минутната им ставка от приблизително 24 лева на минута Общината щеше да цъфти. И всичко това го плащаме ние , данъкоплатците! Хак ни е! А някой да знае ползата от това,за което плащаме? Нека ни я опише!
 • 2
  Ре
  ремонт
  9 -6
  12:23, 18 юли 2016
  Според мен трябва да се направи основен ремонт на сградата на общината, да се измаже фасадата, да се сменят бюра, дограми и т.н., да се закупят нови компютри. Оправете ги най-накрая тези тоалетни. Да те е гнус да се изпикаеш.

Хороскоп за 26.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Готовността ви за действие е впечатляваща, предвид обстоятелствата покрай вас. Като начало се убедете, че е във вашите възможности. Не се ангажирайте с прекалено много задачи, това може да ви донесе повече напрежение. Отнесете се с внимание към човек от обкръжението ви, който е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
26 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Времето ще работи за вас и ще стигне за всичко, а задачите ви ще се реализират както ги предвиждате. Обърнете повече внимание на семейството си, напоследък сте твърде заети и пропускате важни моменти. Не бъдете прекалено недоверчиви към направена ви оферта. Откриват ви се възможности, за каквито сте мечтали.
26 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с ентусиазъм. Контактите с близките ви действат тонизиращо, а разбирането от страна на любимия човек ви кара да забравите проблемите. Действайте, впускайте се в рисковани начинания, успехът е на ваша страна.
26 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят за много от вас ще премине в спокойна обстановка, сред близки или приятели. Други ще използват времето си за професионална подготовка, предстоящи изпити или делови срещи поддържат кондицията и вниманието им будни. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви, погледнете на тях от друг ъгъл и ще ги преодолеете по-лесно.
26 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се почувствате значително по-добре, ако не говорите за всичко онова, което ви тревожи. Не за друго, а защото е възможно да нараните без причинно някой до вас, без от това да спечелите. Вечерта ви ще бъде приятна, но заслуга ще е на някой, който ви обича. Бъдете откровени с него и не крийте отношението си, каквото и да е то.
26 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред хора, общувайки вместо да си седите у дома. Ще ви се отдаде такава възможност към средата на деня, когато приятен ангажимент ще ви срещне с интересни личности. Можете да научите много и да споделите част от своя опит, което пък ще бъде от полза за събеседниците ви. На някои от вас предстои пътуване по работа.
26 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви интересен ден, изпълнен с положителни емоции. Независимо с какво предпочетете да се занимавате със сигурност ще откривате приятни неща във всяко нещо. Ново запознанство ще въодушеви необвързаните от вас. Личното ви обаяние няма да остане незабелязано от хората около вас. Възможно е да се запалите по нещо ново и вълнуващо.
26 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
26 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съществуват проблеми, които понякога ви причиняват притеснения. Въпреки, че сте силни, чувствителността ви е изострена и ще приемете случващото се като особено сериозно. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и не се колебайте да направите компромис, ако трябва.
26 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В прекрасно настроение сте и с удоволствие и нетърпение пристъпвате към обичайните си занимания. Среща с интересна и привлекателна личност ще направи този ден незабравим. Не пропускайте добрата възможност, която ви се открива. Това може да е началото на стабилна и трайна връзка. Не всеки среща такъв човек, а и скоро едва ли ще ви се отдаде подобна възможност.
26 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте промените днес. Домашният уют е препоръчителен и доста здравословен. Вечерта прекарана в дружелюбна приятелска компания е най-удачният завършек на деня. Непредпазлив флирт може да ви създаде неприятности.
26 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Няма да сгрешите, ако се вслушате в собствените си разсъждения и желания. С добрите си организаторски умения ще трансформирате работата в удоволствие. Някои от вас ще предприемат пътуване до нови и непознати за тях места. Това ще ги зареди с много енергия. Ще изживеете приятни мигове с любимите си хора.
26 сеп 2020
Последни новини