26 °C

Братя от Караджалово обвинени за убийство в реален трилър

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу братята Димитър Димитров, на 35 г., и Ангел Димитров, на 34 г., по три обвинения - за умишлено убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост и по хулигански подбуди; за отвличане и за принуда, при условията на продължавано престъпление, в съучастие и като съизвършители

Двамата обвиняеми са от село Караджалово, обл. Пловдив.  Димитър Димитров притежавал кобила и кон, които в края на месец юли 2015 г. били откраднати от поляна, близо до дома му. Той търсил съдействието на полицията за откриване на животните, като дори посочил кой е крадецът според него. Съмненията на Димитров не се потвърдили. В същото време, заедно с брат си започнали собствено разследване. Жители от Караджалово ги насочили към крадеца. Според обвиняемия Димитър Димитров в селото се говорело, че 56-годишният пастир Алекси Ангелов е откраднал коня и кобилата му, затова той се срещнал с него. Пастирът отрекъл за кражбата.

Въпреки това, на 5 август 2015 г. двамата братя решили да отидат до местността „Съзлъка" в близост до Караджалово, където Алекси Ангелов пасял крави, за да го питат пак дали е откраднал животните. Взели чанта, в която сложили шише бира, въже, нож, дървен клон и въдица и се направили, че отиват за риба. Намерили Алекси Ангелов, който в този момент режел дърва. Ангел го блъснал и пастирът паднал върху дървата и двамата братя започнали да му нанасят удари. Първоначално с кол по лицето, а след това с крака и юмруци по главата и тялото. Целта им била да изтръгнат признания от Ангелов за извършената кражба. Димитър Димитров се надвесил над Ангелов и му нанасял удари с юмруци в лицето, след като хванал шията му и започнал да го души. За да прекрати побоя, потърпевшият противно на волята си, признал че той е извършил кражбата на коня и кобилата, но бил накаран от друг свидетел.

Братята продължили да нанасят удари. Те разпъвали и дърпали ръцете му, като единия държал лявата, а другия дясната ръка. Скъсали фланелката и панталона на Ангелов, при което той останал гол. Двамата решили, че трябва публично до го унижат и да го прекарат гол през селото, за да покажат за назидание, че е крадец. Завлекли го до къщите и продължили да го бият с кол и да го ритат. Няколко свидетели се опитали да спрат побоя, но неуспешно. Двамата братя предупредили жена от близките къщи, че ако се доближи до тях ще я набият и съблекат гола и нея. На друг свидетел заявили, че Ангелов си заслужавал боя, защото без бой не признавал за кражбата. Виждайки случващото се, жители на селото се обадили на тел. 112.

На място пристигнала линейка, като медицинският екип установил, че цялата глава на Алекси Ангелов била в кръв, от ушите му също течала кръв, езикът му бил увиснал извън устата, зъбите му ги нямало, дясното око било излязло от очната ябълка, лявото му ухо било разцепено и висяло. Въпреки спешната лекарска намеса, Ангелов  починал на 5 август 2015 г. в болницата от раните си. Причината за смъртта е множествена травма.

Двамата обвиняеми са с взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" и се намират в затвора в гр. Пловдив.

Предвиденото от закона наказание за най-тежко от вменените им във вина престъпления - умишлено убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост и по хулигански подбуди е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  48
  483
  3 0
  23:45, 9 юли 2016
  А крадците на кобилата и коня намериха ли се.
 • 2
  Ка
  Кажи честно
  4 -1
  10:32, 11 юли 2016
  Тези не са за затвор! Тези са за директен разстрел! Такива хора не трябва да се движат между нас.....

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
25 сеп 2020
Последни новини