Братя от Караджалово обвинени за убийство в реален трилър

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу братята Димитър Димитров, на 35 г., и Ангел Димитров, на 34 г., по три обвинения - за умишлено убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост и по хулигански подбуди; за отвличане и за принуда, при условията на продължавано престъпление, в съучастие и като съизвършители

Двамата обвиняеми са от село Караджалово, обл. Пловдив.  Димитър Димитров притежавал кобила и кон, които в края на месец юли 2015 г. били откраднати от поляна, близо до дома му. Той търсил съдействието на полицията за откриване на животните, като дори посочил кой е крадецът според него. Съмненията на Димитров не се потвърдили. В същото време, заедно с брат си започнали собствено разследване. Жители от Караджалово ги насочили към крадеца. Според обвиняемия Димитър Димитров в селото се говорело, че 56-годишният пастир Алекси Ангелов е откраднал коня и кобилата му, затова той се срещнал с него. Пастирът отрекъл за кражбата.

Въпреки това, на 5 август 2015 г. двамата братя решили да отидат до местността „Съзлъка" в близост до Караджалово, където Алекси Ангелов пасял крави, за да го питат пак дали е откраднал животните. Взели чанта, в която сложили шише бира, въже, нож, дървен клон и въдица и се направили, че отиват за риба. Намерили Алекси Ангелов, който в този момент режел дърва. Ангел го блъснал и пастирът паднал върху дървата и двамата братя започнали да му нанасят удари. Първоначално с кол по лицето, а след това с крака и юмруци по главата и тялото. Целта им била да изтръгнат признания от Ангелов за извършената кражба. Димитър Димитров се надвесил над Ангелов и му нанасял удари с юмруци в лицето, след като хванал шията му и започнал да го души. За да прекрати побоя, потърпевшият противно на волята си, признал че той е извършил кражбата на коня и кобилата, но бил накаран от друг свидетел.

Братята продължили да нанасят удари. Те разпъвали и дърпали ръцете му, като единия държал лявата, а другия дясната ръка. Скъсали фланелката и панталона на Ангелов, при което той останал гол. Двамата решили, че трябва публично до го унижат и да го прекарат гол през селото, за да покажат за назидание, че е крадец. Завлекли го до къщите и продължили да го бият с кол и да го ритат. Няколко свидетели се опитали да спрат побоя, но неуспешно. Двамата братя предупредили жена от близките къщи, че ако се доближи до тях ще я набият и съблекат гола и нея. На друг свидетел заявили, че Ангелов си заслужавал боя, защото без бой не признавал за кражбата. Виждайки случващото се, жители на селото се обадили на тел. 112.

На място пристигнала линейка, като медицинският екип установил, че цялата глава на Алекси Ангелов била в кръв, от ушите му също течала кръв, езикът му бил увиснал извън устата, зъбите му ги нямало, дясното око било излязло от очната ябълка, лявото му ухо било разцепено и висяло. Въпреки спешната лекарска намеса, Ангелов  починал на 5 август 2015 г. в болницата от раните си. Причината за смъртта е множествена травма.

Двамата обвиняеми са с взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" и се намират в затвора в гр. Пловдив.

Предвиденото от закона наказание за най-тежко от вменените им във вина престъпления - умишлено убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост и по хулигански подбуди е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    48
    483
    3 0
    23:45, 9 юли 2016
    А крадците на кобилата и коня намериха ли се.
  • 2
    Ка
    Кажи честно
    4 -1
    10:32, 11 юли 2016
    Тези не са за затвор! Тези са за директен разстрел! Такива хора не трябва да се движат между нас.....
Последни новини