"Кралят на спама" осъден на 2,5 години затвор плюс глоба от $310 000

Федералният окръжен съд на Северния окръг на Калифорния в град Сан Хосе осъди 48-годишният жител на Лас Вегас Санфорд Уолъс, известен най-вече с прякора "Кралят на спама", на 2,5 години затвор, който ще излежава във федералния затвор на САЩ. Уолъс трябва да заплати и парична компенсация в размер на над $310 000.

Уолъс бе арестуван от ФБР още през месец октомври 2009 година по обвинение в мошеничество, проникване в над 500 000 акаунта на социалната мрежа Facebook и незаконното изпращане на 27 милиона спам-съобщения. Тези съобщения са изпратени в продължение само на 6 месеца - от октомври 2008 година до месец март 2009. Миналата година Уолъс се призна за виновен, понеже можеше да получи 10 години лишаване от свобода по трите предявени обвинения.

Използваната от "Краля на спама" схема не е сложна: той прониквал във Facebook-акаунтите и от тях изпращал съобщения към приятелите. Уолъс поставял специални линкове, чрез които получавал достъпа до още повече профили. Уолъс, известен още и като "Спамфорд", по този начин изкарвал прехраната си. Преди началото на съдебното дело през 2011 година Уолъс вече бе загубил няколко други съдебни дела от MySpace и Facebook и трябваше да заплати $1 милиард. Той не може да ги плати и обяви личен фалит.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини