Петима млади кинолози видяха как се прави изложба в Ниш

Изображение 1 от 5

    30 члена на киноложко дружество "Първомай" посетиха Международната изложба в гр. Ниш Сърбия. С тях бяха и пет деца от младежкия клуб на дружеството.

    Те имаха възможност да се запознаят с организацията на далеч по-мащабно събитие. Включването им беше повече от успешно. За учениците Славена Фучеджиева, Мария Дамянова, Красимира Манолова, Слави Димов и Демитра Ташева това бе  награда за всеотдайността им в организирането на САС Първомай 2016г.

    На изложбата в Ниш участваха и много кучета, представили се в Първомай. Атестация за българската изложба беше фактът, че развъдниците от нашето събитие, спечелили второ и трето място бяха на почетната стълбица и в Ниш. Най-красивото куче – госпожица Мон беше избрана за най-красива за породата бобтейл, зае второ място в породната група и е шампион на Сърбия. А Голди за поредна година стана най-красивия мъжки далматин при ветераните.

    Пътуването на децата беше обезпечено с малкото останали спонсорски средства за изложбата и от членския внос на дружеството, а част от нощувките заплати Нишкото дружество.

    На най- доброто куче мъжко и женско – беше връчен специален плакет от нашето дружество.

    В групата цареше приповдигнато настроение, а улица „Първомайска“ в Ниш дълго ще помни уникалния купон на първомайци. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини