Трима първомайски учители получиха грамоти "Неофит Рилски"

Трима учители от община Първомай са удостоени с  Почетното отличие „Неофит Рилски" за цялостна професионална трудова дейност в системата на народната просвета за учебната 2015/2016 година.

Венета Трифонова Кичукова - старши учител по професионална подготовка в ПГ по селско стопанство „Васил Левски", гр. Първомай;

Минко Петров Павлов - главен учител по физическо възпитание и спорт в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий", гр. Първомай;

Недялка Димова Томаатанасова - старши учител в начален етап в ОУ „Георги Караславов".

Грамотата „Неофит Рилски“ ежегодно се присъжда на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за приноса им в развитието на образователното дело в България, номинирани по предложение на учителските колективи, в които работят, или по предложение на социалните партньори.

Пловдивският Регионален инспекторат по образованието поздрави удостоените с Почетното отличие „Неофит Рилски": „Желаем да се множат успехите им, да бъдат здрави и вдъхновени в благородното си призвание за съграждане духовното бъдеще на България“.

Тримата – Кичукова, Павлов и Томаатанасова бяха сред номинираните за званието „Учител на годината, а по-късно бяха и сред гостите на ежегорния коктейл при президента на Република БЪлгария по случай Деня на славянската писменост и българската култура.  Минко Павлов беше сред отличените от СБУ учители, Венета Кичукова получи званието от Фондация „Кузманов“. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Тя
    тяхна ученичка
    9 -3
    15:40, 8 юни 2016
    Напълно заслужено! Поздравления!!!
  • 2
    Па
    парадокс
    6 -3
    08:39, 9 юни 2016
    Учители с награди-ученици с двойки,учители без награди-ученици с по две шестици на матурите!
  • 3
    56
    567
    1 -4
    10:46, 10 юни 2016
    Азбука,четене и писане се изучават в първи клас.А тези на какво са могли да научат учениците си не е ясно.Освен как се държи бутилка и мезе на аванта.
  • 4
    76
    765
    0 0
    11:59, 11 юни 2016
    До 567: Не познавате хората - личи си от коментара Ви!
Последни новини