Българката, убита на Халкидики - жертва на страстта

31-годишната българка, чийто труп беше открит обезобразен миналата седмица край гръцкото село Олинтос на Халкидики, е станала жертва на престъпление от страст и ревност, пише солунският вестник "Аггелиофорос".

Изданието се позовава на показанията на 17-годишния племенник на убиеца, който бил свидетел на престъплението.

Според младежа, чичо му убил приятелката си, защото имала връзка и с неговия баща, с когото планирали скоро да се оженят.

За да има доказателство, че не е съучастник в убийството, 17-годишният направил звукозапис на убийството с мобилния си телефон.

Според разказа му миналия четвъртък на разсъмване тримата (българката, убиецът и 17-годишният му племенник) се прибирали с кола от нощен бар в Неа Муданя.

На връщане убиецът отбил джипа в крайпътна нива и без предшестваща кавга извадил българската си приятелка от колата и започнал да я налага по главата с метална тръба.

След убийството извършителят избягал с джипа си в Пирея, където качил колата на ферибот за остров Крит, а самият той заминал затам със самолет.

"Става въпрос за престъпление от страст", казва началникът на полицейската служба на Централна Македония Стергиос Апостолидис, цитиран от в. "Аггелифорос".
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини