Топ 10: Отдалечени хотела

Минавала ли ви е през ума мисълта да се откъснете истински от градовете и поне за малко да се радвате на спокойствие, свеж въздух и чиста изворна вода, запазвайки си само най-необходимите удобства?
Ние харесваме лукса и пет-звездните хотели. В тях може да намерите най-фини ленени чаршафи, кристални полилеи и коктейли, на чието дъно има пръстен с диамант. Но все пак романтиката е нещо, на което не може да се устои. Предлагаме ви от Лунди до Лапландия, от Шотландия до Хиндокуш – хижи, колиби, кошари, ферми и заслони, от които сърцето ви ще запее.



Колибите на Корнати, Хърватска
Една легенда разказва, че когато Бог сътворил земята, той хвърлил зад гърба си шепа пръст в Адриатическо море и там се появили островите Корнати. Джордж Бърнард Шоу казва, че Бог ги е създал от „сълзи, звезди и дъх". Човек може да остане тук със седмици и да се облича само когато трябва да посрещне лодката, която му носи провизии или когато иска да се разходи с лодка до някое кафене на съседен остров.
Повечето от 150-те острови между Задар и Сибеник са безлюдни и приличат на късче тюркоаз, паднало от рая.

Юртите Сонг-кул, Киргизстан
Случва се пътешестващите из Европа да открият юрти, които после са отбелязани единствено на техните лични карти. Тези островърхи, плетени постройки идват от Азия и ако търсите истинското изживяване, трябва да се отправите натам. Ще се храните с продукти, които не се продават в нито един магазин, козето мляко и козето масло ще бъдат направени пред вас и ще виждате старите фермери и техните животни, чиято възраст е неразгадаема. Дотам можете да стигнете карайки офроуд повече от два часа по речни легла и сипеи. Най-близкият град е на повече от 500 км, но можете да останете тук през цялото лято преди да се приберете.



Навеса Sheneval, Шотландия
Това не е територия, където ще имате удобства като баня, меко легло и дори електричество. В действителност имате дървени стени и река. Огнището ще ви стопли след вечерната разходка по брега. Спокойствието може да бъде нарушено понякога от някой от гръмогласно пеещите (и хъркащи) местни жители, но през останалото време ще имате невиждано спокойствие под извисяващите се шотландски планини.

Вакараярви, Швеция
Не всеки планински заслон има кучешка колиба, но и не всеки заслон се намира на 150 км отвъд полярната окръжност. Това място в Лапландия през зимата е достъпно само със ски или шейна, но въпреки това е често посещавано. Вода можете да вземете от близкото езеро. Огнището придава очарование на мястото, а възможността за сауна носи неповторима радост.



Къщата на снежния леопард, Пакистан
Озовавате се на повече от 2500 м над морското равнище, на 2 часа от най-близкия черен път, в компанията на леопарди и диви кози. Пред погледа ви е заснежената граница с Афганистан, под вас е проходът Кхибер, който свързва Пакистан и Афганистан, а над вас са върховете на Хиндукуш и Тирич Мир (7700 м). Тук ще намерите подслон при писателя-авантюрист Джони Бийлбай и ще се насладите на неповторима романтика, ще спите на типичните постелки чарпай, които обикновено се изнасят на открито, а храната ви ще бъде приготвена от двама калаши.

Уолуеданс, Намибия
Няма странно в това да се нуждаете от спокойно и скрито място за медения си месец, далеч от глъчката на градовете. Все пак е странно да го направите на почти два километра навътре в пустинята Намиб, където най-много да имате за компания хиени, антилопи и щрауси. Подобно уединение е наистина екстремно.
Тази просторна дървена колиба с легла има ленени платнища, гледащи в три посоки откъдето може да влиза бризът. Отвън има бани, по покрива има гнезда на сипки, а околностите са идеални за сафари. Докато стоите на верандата по залез слънце, чашата джин с тоник в ръката ви ще ви напомни, че сте единствените хора на земята.

Колибите на Буш Кемп, Австралия
Колибите на Буш Кемп са кацнали високо над залива Фарауей, в северозападния край на Австралия, и са достъпни само по въздуха или по вода. Те са направени от дърво и ламарина, а повечето място в тях се заема от легло. Тоалетната и банята са общи, а други удобства почти няма.
Погледът ви най често ще намира гледката над Тиморско море. Наоколо обаче има 140 вида птици, костенурки, соленоводни крокодили и делфини. Там е едно от най-добрите места за риболов в света. Спокойствието се нарушава и от 100-метровия водопад Крал Джордж.

Sea Puss 2, Ямайка
Къщите „боти" могат да бъдат луксозни. Някои от тях са в марокански стил и приличат на малки дворци.
Те са разхвърляни по продължение на Трежър Бийч, в южната част на Ямайка.
Къщите, които са 38 на брой, са направени по дизайн на Сали Хензел и сега са собственост на сина й. Отначало тук идват главно непретенциозни скитници, но скоро за това място научават и знаменитости като Наоми Кембъл, Кейт Мос, Роби Уилямс и Джони Мичъл.
Към откритите душове и възможността да ловите риба от верандата си могат да се добавят спа услугите, масажа и пинаколадата на залез слънце.

Sindabezi, Замбия
Минавайки край водопадите Виктория, нагоре по течението на река Замбези, ще видите пет колиби на остров в средата на реката. Това е вашият подслон – там няма електричество, можете да се възползвате от фенерите си и от звездите. Дивият живот наоколо не стихва. Наоколо се разхождат крокодили, змии, слонове и прелитат птици. Хипопотамите сумтят, вият, пухтят и драскат докато се опитвате да спите.
През деня можете да обикаляте брега, да плувате с кану, да посетите о-в Ливингстън или да се изгубите в джунглата.

Хотел в Андите, Перу
Тази постройка е на повече от 3800 м над морското равнище. Тя е в езерото Титикака и се нарича хотел Suasi, вероятно на най-високо намиращия се остров в света. Хотелът се захранва с енергия от слънцето и е толкова отдалечен, че до най-близкият град Пуно е на 4 часа път.
Това място прояснява мислите. Близо до него има по-малка каменна къща с две спални и прекрасна гледка към езерото. Тя има също собствен кей, камина и иконом. Когато тишината започне да кънти в мислите ви, можете да се разходите из околностите. Островът е изпълнен с живот резерват, където ще видите птици, лами, алпака, викуна и други редки животни.
Източник: millionaire.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини