Формулата на джакпота

Преди няколко дни Верлин и Джудит Адамсон от щата Уисконсин съобщиха, че са спечелили джакпота в лотарията SuperCash, но не уточниха, че всеки от тях е имал по два печеливши билета.

В понеделник Адамсон са подали заявка за получаване на два джакпота по 350 000 долара, но в четвъртък обявиха съществуването на още два печеливши билета. Всичките четири билета от лотарията съдържат едни и същи числа- печелившите и са купени от различни места. Общата сума става 1.4 млн долара, но след изплащането на данъците те ще получат само 955 000.

По-рано мъжът, който е счетоводител, е казвал, че обича математическите загадки и е разработил формула за изчисление на печеливши номера, но до този момент всичките му печалби са били малки. Сега неговият адвокат, към когото семейството препраща всички желаещи да обсъдят печалбата им, твърди, че клиентът му проучва възможността за патент на формулата си.

Академичните математици не вярват в истинността на подобна формула обаче. Според тях пълна гаранция за печалба от лотарията имаш само тогава, когато си изкупил абсолютно всички билети.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини