Soft Phone: супер-гъвкав мобилен телефон

Представете си телефон, направен от памук. Мек, гъвкав и лек - и същевременно не жертващ мощността или производителността си. Концептът Soft Phone на дизайнера Киан Джан използва това, което е известно на науката като електронни целулозни структури - и изстисква всяка капка производителност от тях, в буквалния смисъл.

Всъщност Soft Phone представлява серия от дискове с електронна тъкан, разпъната между тях. Интерфейсът използва комбинация от тактилни жестове от рода на стискане на телефона за приключване на разговора, или разпознаване на докосване, причиняващо специфична деформация на корпуса. Тъканта е достатъчно фина и прозрачна, така че позволява на светлината да преминава през нея и да се показват прости контекстни менюта. Когато се нуждаете от QWERTY клавиатура, просто разгънете сгъваемата структура. Самата мобилна антена, батерията, камерата и микроелектрониката се съдържат във вътрешността на малък пръстен, който също е изработен от мек, подлежащ на стискане силикон.

Едно от нещата, които в този концепт със сигурност отсъстват, е слушалка, тъй като в бъдещето изглежда ще се използват само хендс-фри безжични технологии...
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини