Хасково и Кърджали с "Най- приветлив щанд" в Истанбул

С награда за "Най-приветлив щанд" приключи участието на областите Хасково и Кърджали на Международния панаир на туризма и пътешествията в Източно Средиземно море, който се проведе в Истанбул този месец.

На форумът с награда са били отличени 21 от общо 500 щанда от 50 държави-участнички. Номинациите са направени от участници и зрители чрез анонимни анкетни карти, уточниха от Областна администрация.

България за първи път е била представена на държавно ниво на експото в Истанбул, което е в топ 10 на специализираните туристически изложения в света.

В него Областите Кърджали и Хасково са участвали с експозиция на площ от 18 кв. м. под надслов: "България – Хасково и Кърджали – земя на откриватели". Основен акцент в българската презентация е бил културно-историческият туризъм, поверена на проф. Николай Овчаров.


Туристическият форум се организира в Истанбул от 12 години, а от две години е международен. Закритата изложбена площ, която заемат експозициите е 55 дка.

Тази година е отбелязан своеобразен рекорд – участниците са удвоени в сравнение с предишните две години. Експозиции бяха подредили 50 държави, около 130 области, над 2500 общини.


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини