Бракът не е доказателство за любов

Близо 45 процента от американците смятат, че брачното свидетелство не е доказателство за любов или обвързване, предаде Ройтерс, цитирайки резултатите от изследване на "Зогби Интернешънъл" и AOL.

Данните от анкетата, в която са участвали 7113 американци на възраст между 20 и 69 години, сочат, че това схващане е разпространено сред всички възрастови групи. Голяма част от участниците в допитването споделят, че предпочитат да живеят заедно с партньорите си преди да се решат да сключат брак.

73 процента от анкетираните във възрастовата група около 30 години са убедени, че бракът наистина трябва да трае, докато "смъртта ги раздели".

Доверието в партньора се е оказало особено важно за несемейните американци, най-вече за тези на възраст около 20 години. По-възрастните участници в допитването се интересуват от приятелските взаимоотношения в една връзка, не изпитват нужда да са женени и са склонни да приемат изневярата като "част от живота".

Резултатите от анкетата показват още, че с напредването на възрастта все повече хора започват да вярват, че имат повече от една "сродна душа".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини