Таня Сребрева се завърна от форума на учителите - иноватори

От форума Educator Еxchange (възпитателен обмен), проведен в столицата на Унгария – Будапеща, се завърна Таня Сребрева. Преподавател по IT и информатика и помощник-директор на СОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“, Сребрева беше обявена за един от 100 учители-иноватори в света.

Събитието, организирано от гиганта Microsoft, представлява среща на учители, които търсят решение на общи за всички проблеми и презентират своята работа. В един от модулите на програмата е трябвало да се разделят на отбори с представители на няколко страни. Поставената задача е била да се обединят около един общ проблем в тяхната държава, в тяхното училище, в техния кабинет и да предложат начин за решаването му. 7 учители от отбора на Таня Сребрева са търсели методи за преодоляване на различията в степента на знанията на отделните ученици. Онлайн е била разработена система как напредналите да мотивират и да помогнат на изоставащите.

В последния ден е дадена възможност на всеки от участниците на собствен щанд да представи своята работа през годините. Темата на първомайската учителка е била „Софтуерни приложение създадени от деца за деца“.

Тя е презентирала проекти, разработени с нейни ученици, насочени към деца със специални образователни потребности.

Освен Таня Сребрева в българската делегация е имало още един учител – Людмила Дерменджиева от Гоце Делчев, представителят на MS в сферата образованието за България – Теодора Върбанова и преподавателят от Шумен Ангел Ангелов, който тази година беше част от журито, избирало най-иновативните учители в света.

Безспорно форумът имаше своите рекламни цели – сподели Таня Сребрева, но в същото време е инкубатор за решения, място на което можеш да сравниш своята работа с успехите на учители от цял свят“.

Журито, което ще определи учителите за следващата година се състои от тези, които през тази са участвали във форума. Попитана дали иска да стане част от Журито, Сребрева беше категорична: Въпреки напрегнатата и наситена програма, предпочитам да съм част от учителите, а не от журито. 

Интервю с учителя-иноватор от Първомай Таня Сребрева, ще бъде излъчено в следващите дни след централната емисия Новини на еТВ.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини