И на 70 Митко Митев не прости на конкуренцията

    Митко Митев доказа, че е сред най-добрите лекоатлети и след като навърши 70. Той завоюва първото място в своята възрастова група на големия Третомартенският крос, организиран от Община Пловдив, Движение „Спорт за всички“ , „Мама, татко и аз, баба,дядо и внуче“.

    Ветеранът разказа, че е бил изненадан от конкуренцията – очакванията са му били с напредване на възрастта групата да намалява, но оказало се, че не е прав. Въпреки това инж. Митев отново доказа, че е сред най- силните и бързи мъже на тази възраст.

    В момента той стяга багажа и се подготвя за участие във II Балкански игри в Букурещ. Там ще се включи в три дисциплини – крос кънтри – бягане през пресечена местност и на 3000 и 800 м в зала.

    Освен инженерът, още петима първомайци участваха в надпреварата в Пловдив. От площад „Централен“ по алеите на парка стартираха Ге орги Христов от ПГСС „Васил Левски“ и Иван Танев от ПГЕЕ, които се класираха съответно на II и IV место в групата на родените между 2000 и 2003 година. Румен Зидаров стана втори при мъжете между 51 и 60 години.

    Следващият старт от веригата състезания в Пловдив е на 19 март в чест на Първа пролет.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини