С цветя и подаръци отбелязваме 8 март

Няколко пъти повече цветя се купуват и подаряват на 8 март в сравнение с 14 февруари – според един от търговците Пеньо Запрянов. Букети или стрък цвете подаряват децата на майките си, учениците на учителките, колегите на колежките си... Той самият е оставил празника за следващия ден.

Както обикновено на 8 март хит са пролетните цветя. Сергиите в центъра на Първомай замениха мартениците със зюмбюли, нарциси и лалета. Тази година декоративните иглики и теменужки в саксия също има подобаващо място на тезгяха.

Учениците от СОУ посрещнаха учителките си със стрък цвете и веднага се похвалиха във фейсбук.

Както всяка година и тази, кметът Ангел Папазов лично подари на всяка служителка от ОбА цвете, този път – иглика.

Председателят на Общински съвет Дечко Петков също се е подготвил с малки подаръци за общинските съветнички и служителките в кабинета му.

Заместник-кметът Николай Митков, който съжителства с три жени сподели, че ще отидат заедно на вечеря там където малките ще се чувстват най-добре.

Доволна ще остане – каза уверено за съпругата си Ружди Салим. Според него за празника е нужен не само подарък, но и внимание.

Майка, съпруга, снаха са в женското обкръжение на Юлиян Димитров. Да – ще отбележа празника с подарък за всяка от тях, новото е, че вече ще има още един подарък и за внучката Юлияна.

И увлечени в празничната еуфория нека все пак да си припомним какво точно празнуваме днес: Международния ден на жената! С него се отбелязват икономическите, политическите и обществените постижения на дамите, като Първият Ден на жената е бил на 23 февруари 1909 г. в САЩ, а по-късно се утвърждава датата 8 март.
Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини