Ансамбъл“Пирин“ ще разтресе земята в сърцето на Тракия

Ансамбъл „Пирин“ ще гостува в Първомай на 2 април от 18.30 часа. Програмата, която ще представят музиканти и танцьори е съвсем нова и до сега е обрала аплодисментите на публиката само в два града - София и Елин Пелин.

Спектакълът Слушам ви гласа жалостен”  е изграден върху образци на народното творчество /народни песни и танци/ тематично свързани с борбата за Освобождение на Югозападна България и е посветен на 100 години от Освобождението на Горна Джумая. Хореограф е Кирил Апостолов, а постановчик директора на ансамбъла Денислав Кехайов.

Ансамбъл „ПИРИН” е един от най-известните български фолклорни ансамбли и посланици на българското народно изкуство по света. Създаден е през 1954 година . Основна е заслуга има проф. Кирил Стефанов – главен художествен ръководител и диригент на ансамбъл „Пирин“ от 1956 г. до 2005 г.

Обликът на ансамбъл ”Пирин” внушава на всеки, докоснал се до изкуството му, че фолклорът е безценното духовно съзидание на един народ, което живее и органично прониква в съвременността.

В своята творческа биография и репертоар ансамбъл”Пирин” има над 400 заглавия от песни, оркестрови пиеси, музика за хор, солисти и танцови постановки. Множество записи на ансамбъла се пазят в златните фондове на БНР, БНТ, ”Балкантон”, Радио Благоевград и други телевизионни и радио станции в страната

За времето от своето съществуване ансамбъл”Пирин” е изнесъл над 7000 концерта пред повече от 6 милиона зрители и слушатели у нас и в 60 страни по всички континенти по света.

В ансамбъл „Пирин” работят вече няколко поколения талантливи артисти – певици, музиканти, хореографи и танцьори.

Билетите се продават в читалището и струват 10 и 12 лева. Предварителна заявка за групови билети с отстъпка може да бъде направена на телефон 0879 988 085 и на e-mail: padalski@abv.bg. Доставката на билетите до офис на „Еконт Експрес“ е безплатна.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини