Първа сесия в присъствието на трима заместник-кметове проведе ОбС - Първомай

    Програма за управление на община Първомай през мандат 2015- 2019 година беше приета на последната сесия на местния парламент вчера.

    Без интересни дебати и изказвания съветниците минаха през 17-те точки на дневния ред. Единствената новост беше присъствието на третият заместник – кмет – Ружди Салим.

    Старейшините приеха анализа на необходимостта от социални услуги, който в последствие ще залегне в основата на изграждането на стратегия.

    Беше определена одитната дейност в общината и гласувано провеждането на акредитационна процедура в общинската болница. Това е процедура, която се прави на определен период от дейността на лечебното заведение, за да се определят нейните компетенции.

    Гласувано беше и определянето на общинските пасища, мери и ливади в землищата на община Първомай за общо и индивидуално ползване за стопанската 2016/2017 година, правила за ползването им и беше утвърден годишния план за паша.

    В дневния ред на сесията беше и предложението за определяне на терените, които могат да се предоставят на нуждаещи се с отстъпено право на строеж.

    В края на сесията общински съвет реши да се отпусне персонална пенсия на млада жена с тежко заболяване от село Градина.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини