Кметът на Дълбок извор поиска запазването на ракетната площадка

Писмо с молба да бъде запазена ракетната площадка в Дълбок извор написа кметът на селото Костадин Кротнев. Той се обърна към министъра на земеделието и храните Десислава Танева и областния управител Здравко Димитров.  

След получаването на тази тревожна за всички земеделци в района информация, кметът написа: „Това обстоятелство ме кара да съм обезпокоен от факта, че с преустановяване дейността на площадката в селото, а и на другите близки до него площадки, землището на с. Дълбок извор ще остане без фактическа защита от неблагоприятното влияние на това природно явление, каквото е градушката.“

Ракетната площадка, която се намира на територията на с. Дълбок извор обслужва землищата на няколко населени места от общини в област Пловдив. В село Дълбок извор има значителен обем от обработваемата селскостопанска земя.

Според разпространената информация, освен ракетната площадка в Дълбок извор, преустановена ще бъде работата и закрити обектите в Крумово и Добростан. Това би оставило една огромна територия в сърцето на Тракия, която ще бъде изложена на опасността от вредата на природата и би застрашило селскостопанските производители.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини