Замърсената река Мечка разбуни духовете

    Кадри и снимки от замърсената река Мечка разбуниха духовете на първомайци в социалната мрежа. Коментарите бяха от всякакъв вид – от заплахи и упреци към кмета, през загриженост за рибата и животните, които пият оттам вода, до откровено ругаене на неизвестния замърсител.

    Проверка на зеления телефон на РИОСВ показа, че през вчерашния ден е имало няколко подадени сигнала. Оттам, в присъствието на старшия еколог от община Първомай Румяна Янева е извършена проверка, взети са проби и се очаква резултатите да станат ясни до няколко дни. Тогава те ще бъдат публикувани на сайта на Инспекцията.

    Госпожа Янева не беше открита за коментар. До момента няма сведения за глобен замърсител. 

    Замърсяването на река Мечка не е изключение. Това се случва презняколко месеца, а миналата година имаше и сериозно количество отровена риба. По протежението на притока на Марица се намират няколко мандри и фермерски имоти, които могат да бъдат евентуални източници на замърсяването. Хора, които вчера са били на реката разказват не само за мътни води, но и за тежка задушаваща смрад. Публикуваните клип и снимки са от две различни места – в близост до Дебър и Любеново .  

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини