Художници от Дълбок извор получиха поощрителна награда

    Ученици от дълбокизворското училище „Св.св. Кирил и Методий“ получиха поощрителна награда за участието си в конкурс за рисунка, посветена на опазването на влажните зони.

    Възпитателката Светла Цветилова разказа, че винаги е стимулирала децата да се занимават с полезни дейности в свободното от учене време. А учениците ѝ често избирали рисуването. Един ден колежката ѝ по рисуване Линда Русева я запознала с условията на конкурса и тя провокирала интереса на учениците. Темата се оказала над възможностите им, затова Цветилова първо обяснила какво са влажни зони и защо и от какво трябва да бъдат опазвани. Така децата не само рисували, но и научили много полезни неща.

    Ентусиазмът на възпитаниците ѝ бил заразен и към 15-те деца от 5 до 8 клас се присъединили и по- малките от 3 и 4 клас.

    В конкурса, обявен от Читалище „Умение“ - Ямбол са участвали 86 рисунки, снимки и плакати на деца от цяла България.

    В момента тече конкурсът за макет от естествени материали на тема „Прости енергийни решения за чиста природа и здраве“. Тази седмица ще бъде обявен и регламентът на конкурса за рисунка, есе, стихотворение, разказ и фотография на тема „Здраве от извора“, който е посветен на Деня на водата – 22 март.
    Наградите от всички конкурси, провеждани в рамките на инициативата „Здраве от извора“ ще бъдат връчени на форум-театър, който ще бъде организиран по повод Деня на Земята – 22 април.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини