14 са точките в дневния ред на днешната сесия

 14 точки има в проекта за дневен ред на Общински съвет – Първомай. Старейшините ще се съберат днес от 17.30 часа в пленарна зала. Заседанието ще започне с полагане на клетва от новия съветник – Делян Караславов, който ще заеме мястото на Ана Николова в групата на БСП.

По втора точка кметът Папазов е внесъл отчет на изпълнените през второто полугодие на миналата година решения на Общински съвет. Пак той внася и предложение каква да бъде програмата за разпореждане с общинските имоти през 2016 година.

Най- чувствителни са 3 и 4 точка от дневния ред – преструктурирането на общинска администрация и приемането на Бюджет 2016.

На днешната сесия ще бъде приет културният календар на общината и ще се разгледа удължаването на договора на д-р Бойлова като управител на МБАЛ – Първомай.

Кметът Папазов е поискал и нов заем за покриване на корекциите по проекта за водния цикъл.

Внесено е и предложение за определяне на заплатите на селските кметове.

На заседанието предстои да бъде приет нов Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет в град Първомай, неговите постоянни комисии и взаимодействието му с администрацията.

Съветниците ще разгледат Подробни устройствени планове и задания за селата Буково и Градина.

Сесиите на Общинския съвет са открити. За гражданите има предвиден ред, по който могат да се изкажат – със заявено 5 дни по- рано желание. Те могат да поставят въпрос или да изкажат мнение и чрез някой от общинските съветници.

Теодора Киркова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини